Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nanaoružani civili

Pretučeni pa ubijeni: Tijela petorice muškaraca vezanih ruku pronađena u podrumu u Buči

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
04.04.2022.
u 23:10

Ruska vojska zadnjih dana popušta obruč oko Kijeva i na sjeveru kako bi svoju vojnu ofenzivu usredotočila na istok zemlje

Tijela petorice muškaraca vezanih ruku pronađena su u podrumu dječje bolnice u Buči, blizu Kijeva, koju su Ukrajinci oslobodili od Rusa i gdje su počinjeni pokolji, priopćio je u ponedjeljak ured ukrajinske državne tužiteljice.

>> VIDEO Pronađeno najmanje 400 tijela civila, raste strah da Buča nije jedina: "Ovo je doktrina antipartizanskog ratovanja"

"Nenaoružane civile" čija su trupla pronašle ukrajinske redarstvene snage, pretukli su a onda ubili pripadnici "oružanih snaga Ruske Federacije, objavio je isti izvor na Telegramu. Uz priopćenje su objavljene i fotografije tijela. Vodi se istraga o okolnostima njihove smrti, dodao je ured tužiteljice Irine Venediktove.

Zapadne zemlje su u ponedjeljak pozvale na istragu o "ratnim zločinima" koji se pripisuju ruskim vojnicima u okolici Kijeva i koje Moskva odlučno niječe, a Ukrajina naziva "genocidom".

Desetci trupala u civilnoj odjeći pronađeni su proteklog vikenda u Buči, sjeverozapadno od ukrajinskog glavnog grada, na ulicama i u zajedničkim grobnicama, nakon povlačenja ruskih vojnika. Otkrivene su još stotine mrtvih u masovnim grobnicama u području oko Kijeva.

Ruska vojska zadnjih dana popušta obruč oko Kijeva i na sjeveru kako bi svoju vojnu ofenzivu usredotočila na istok zemlje.

>> VIDEO Svijet zgrožen pokoljem u Buči, traži se istraga

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Foton
Foton
04:18 05.04.2022.

Tko moze vjerovati zemlji koja je u logorima ubila 15 miliona vlastitih ljudi, pa se to tajilo sve do vremena Soljzenicina do 1970. A ubojice su bili KGB. A tko vlada Rusijom danas? kGB. Pa sto onda ocekivati nego besramne lazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije