Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražili dokumente

Pretresen stan udovice poljskog generala Jaruzelskog

Poljska policija
Foto: screenshot/youtube
1/2
01.03.2016.
u 10:36

Uz pomoć policije, tužitelj Instituta "pristupio je operaciji u domu udovice generala Wojciecha Jaruzelskog, kako bi zaplijenio dokumente koji su trebali biti predani Institutu", stoji u priopćenju

Poljski institut za nacionalno sjećanje, koje informira o komunističkim zločinima, izvelo je  "operaciju" u domu nekadašnjeg komunističkog diktatora generala Wojciecha Jaruzelskog, usred polemike o navodnoj suradnji Lecha Walese s režimom sedamdesetih godina.

Uz pomoć policije, tužitelj Instituta "pristupio je operaciji u domu udovice generala Wojciecha Jaruzelskog, kako bi zaplijenio dokumente koji su trebali biti predani Institutu", stoji u priopćenju objavljenom nakon deset sati pretresa.

"Sedamnaest paketa s dokumentima ondje je zaplijenjeno", piše u tekstu u kojem se ne navode pojedinosti  o prirodi ili sadržaju dokumenata.

Premetačina je izvedena dva tjedna nakon što je Institut pretraživao stan udovice generala Czeslawa Kiszczaka, bliskog suradnika generala Jaruzelskog u komunizmu. Tom su prigodom zaplijenjeni dokumenti koji bi trebali dokazati suradnju nekadašnjeg čelnika Solidarnosti Lecha Walese s komunističkom tajnom policijom između 1970. i 1976. godine.

>>Novi dokument o navodnoj suradnji Lecha Walese s komunističkom policijom

Komentara 4

DU
Deleted user
12:04 01.03.2016.

Vidi se da vlada pravda i pravednost. Treba nesto naci o Lech Walensi. Gops. Walensa (Bolek) iGosp. Kaczyński se ne vole.

Avatar superhik74
superhik74
16:56 01.03.2016.

Slijedeci potez je vadjenje mrtvaca iz grobova I "pretresanje" kostura. Samo kopajte po mrtvacima I vracajte se u 1945, dok vam miljuni Azijata I Afrikanaca preplavljuju Europu, kada se probudite biti ce kasno.

SL
sladjanabjelicic
10:19 02.03.2016.

Dokumenti moraju biti slonjeni na sigurno (unisteni) da bi se mogla pisatii inskonstruisana (prema potrebi) povijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije