Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSS Vladi

'Prestanite vrijeđati inteligenciju hrvatskih građana'

hrg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.11.2013.
u 14:51

Kako mislite da 160 novozaposlenih u državnoj administraciji neće biti dodatno opterećenje za građane, punitelje proračuna?, pita se HSS

HSS se protivi osnivanju još agencije te kritizira odluku o osnivanju Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih građevina.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Dok s jedne strane stalno slušamo da je administrativni aparat preglomazan, da ima previše zaposlenih, da je sustav neodrživ, istovremeno se isti odlukama Vlade stalno povećava.

Svako povećanje popraćeno je izjavama tipa "trošak rada agencije neće ni sa čime opteretiti državni proračun", dakle ne će dodatno koštati hrvatske građane.

HSS poručuje Vladi, po tko zna koji put, prestanite vrijeđati inteligenciju hrvatskih građana.

Kako mislite da 160 novozaposlenih u državnoj administraciji neće biti dodatno opterećenje za građane, punitelje proračuna?

HSS opetovano predlaže da se unutar državne birokracije napravi reorganizacija i preraspodjela poslova, da se ne osnivaju nove, privremene agencije koje potom postaju trajne. Na ovaj način Vlada vrijeđa i ljude u državnoj službi, jer ispada da u istoj nema sposobnih pravnika, upravnih pravnika, ekonomista, građevinaca i slično, ili možda nemaju važeću iskaznicu?

Ti ljudi koji rade u državnim službama jesu na teret državnog proračuna, a i ovih novih 160, vjerojatnih kukuriku kadrova, bit će na teret hrvatskih građana.', navodi se u priopćenju HSS-a.

>> HSS pozvao Marinu Lovrić Merzel da proda Audi

Komentara 6

Avatar Semper5
Semper5
17:50 07.11.2013.

Slažem se s ovim. Kad bi se napravio pošteni preustroj državne administracije vjerujem da ne samo da bi ista bila učinkovitija, već i manje rastrošna. Samo, tada ne bi bilo mogućnosti "uhljebljivanja" rođaka, prijatelja i stranačkih podobnika.

MA
malamlak
17:00 07.11.2013.

hebote pa ovo je cirkus od vlade, od tih svih prenapučenih ministarstava oni još osnivaju agencije, napravilii čistke pa uhljebili u minstarstva drugove koji nisu navadni raditi, pa sad moraju još uhljebljivati ili im plaćati prekovremene, pa izrade studija pa bla bla bla ko što su godinama kmeri radili u Zagrebačkoj gradskoj upravi, stavrno oje krajnji čas da se skinu narodu s grbače

Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:00 07.11.2013.

Ima li Friscica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije