Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOM BRITANSKOG AVIOPRIJEVOZNIKA

Preostali Britanci ne prekidaju odmor

Thomas Cook
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.09.2019.
u 15:00

S propalim Thomasom Cookom na dubrovački aerodrom trebalo je sletjeti još 800 Britanaca

Vijest o bankrotu britanskog turoperatora Thomas Cook u Hrvatskoj je zatekla 1400, a u Dubrovniku oko 400 njegovih putnika iz Velike Britanije.

U Atlasu, koji je glavni partner propalog organizatora putovanja i avioprijevoznika, jučer ne daju nove podatke, ali u dubrovačkoj zračnoj luci, doznajemo, stotinjak s njihova područja jučer ih se vratilo kućama, ali i da preostali nisu dali da im propast najstarijeg svjetskog turoperatora upropasti odmor.

– Britanski predstavnici koji su od ponedjeljka ujutro na aerodromu kako bi pomogli sunarodnjacima organizirati povratak kući kažu da, za razliku od ponedjeljka, kad ih je oko stotinu napustilo Dubrovnik, danas nemaju posla. Većina je, očito, odlučila vratiti se nekim drugim avioprijevoznikom kad im odmor završi – pretpostavlja Josip Paljetak, zamjenik direktora prometnog sektora ZL-a Dubrovnik, gdje su avioni bankrotirane britanske kompanije slijetali dvaput tjedno.

– Ostala su nerealizirana četiri leta sa 700-800 putnika, ali vjerujemo da će neki od tih gostiju doći drugim turoperatorima. Tako je barem bilo kad je 2017. propao britanski Monarch – kaže naš sugovornik i dodaje da za aerodrom, koji će ove godine imati 2,8 milijuna putnika, izostanak četiri leta ne predstavlja problem.

Thomas Cook
1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije