Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Kakav temperaturni šok! Nakon debelih minusa, stiže velika promjena vremena

Zagreb: Građani uživaju na Sljemenu gdje su otvoreni Bijeli i Zeleni spust
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
24.01.2024.
u 07:46

DHMZ je za danas zbog vjetra izdao žuta upozorenja, koja vrijeme opisuju kao potencijalno opasno, za područje srednje i južne Dalmacije te dubrovačku regiju

Početkom tjedna temperature su padale čak i ispod -10 °C, a danas nas očekuje znatno toplije vrijeme. Prema vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vrijeme će danas u većini krajeva biti djelomice sunčano, u Dalmaciji prijepodne i vedro. U središnjim i istočnim predjelima bit će promjenljivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, uglavnom u Međimurju, Podravini i Baranji. Ujutro je u unutrašnjosti lokalno moguća magla. 

Zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju prolazno jak, a u Dalmaciji će umjerena do jaka bura postupno slabjeti i popodne okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu bit će od 8 do 12, na Jadranu od 11 do 15 °C.

Jutros u 7 sati najniža temperatura zabilježena je u Slavonskom Brodu gdje je bilo -3.8 °C. U Crnom Lugu bilo je -3,2 °C, Gospiću -2,6 °C, Pazinu -2,3 °C, a Samoboru i Otočcu -2,2 °C.

Foto: DHMZ

DHMZ je za danas zbog vjetra izdao žuta upozorenja, koja vrijeme opisuju kao potencijalno opasno, za područje srednje i južne Dalmacije te dubrovačku regiju. 

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", ističe DHMZ. 

VEZANI ČLANCI:

U nastavku tjedna, kako navodi HRT, vrijeme se neće znatnije mijenjati. "U četvrtak i petak u unutrašnjosti djelomice sunčano, uz mogućnost za ponegdje malo kiše, a u subotu pretežno sunčano. Ujutro mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni. 

Na Jadranu pretežno sunčano i danju razmjerno toplo. No, u četvrtak na sjevernom dijelu mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a u petak će na sjevernom dijelu zapuhati bura koja će jačati i u subotu se proširiti na cijelu obalu.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

VIDEO Riječki policajci zapeli u snijegu između Grobnika i Platka

Komentara 1

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
08:43 24.01.2024.

Pravo vrijeme za neku utrku svjetskog hohstapler kupa na Sljemenu, o trošku Zagrepčana, naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije