Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 69. GODINI

Preminuo Ljubomir Antić, povjesničar i bivši saborski zastupnik

lampaši
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
15.03.2015.
u 11:01

Posljednji ispraćaj bit će u utorak na rodnom mu otoku Prviću

Hrvatski povjesničar, publicist i političar Ljubomir Antić umro je u subotu u Zagrebu u 69. godini nakon dulje bolesti, izvijestila je Matica hrvatska, prenosi HRT.

Posljednji ispraćaj bit će u utorak na rodnom mu otoku Prviću.

Antić je karijeru započeo sedamdesetih kao novinar i urednik u Studentskom listu, no zbog političke nepodobnosti onemogućen je u pisanju pa se osamdesetih usmjerio prema historiografskim istraživanjima.

Politički se aktivirao u HSLS-u 1989. godine, a kasnije je bio u Demokratskom centru. Od 1992. do 1995. godine bio je zastupnik u Saboru, do umirovljenja 2000. godine bio je ravnatelj Hine. Jedan je od utemeljitelja Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar".

>> "Vlado Gotovac - pjesnik, filozof i kritičar" uz desetu obljetnicu smrti

Komentara 1

NE
Neo001
13:11 15.03.2015.

Neka mu je laka hrvatska zemlja, a sve dobro što je napravio ostati će mu spomenik. Brojni ljudi takva kova doprinjeli su tom mozaiku i borbi za slobodnu Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije