Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLEGE SE OPROSTILI

Preminula ugledna kaštelanska novinarka Dijana Putnik: 'Bila je srce i duša redakcije'

Portal Grada Kaštela
13.11.2022.
u 10:36

Tko će se borit za sve one "male' ljude koji su joj se obraćali za pomoć, za naše čitatelje, za istinu... Za sve nas koje je pazila kao lavica svoje mlade, kad god kome da nešto zatreba, napisalo je uredništvo Portala Grada Kaštela

Novinarka portala grada Kaštela i dopisnica Hrvatskog radija Dijana Putnik preminula je jučer, a uredništvo Portala oprostilo se od nje diljivom porukom.

Njigov tekst prenosimo u cijelosti:

''U smiraj subote sve nas je šokirala vijest o smrti naše drage prijateljice, čovika, supruge, majke, bake i kolegice, naše drage Dijane Putnik.

Sve mislim, nakon neprospavane noći i očiju crvenih od suza, kako je ipak sve to samo ružan san iz kojeg će me probuditi, jer ne moze bit istina! Nemoguće da naše Dije više nema...

I dolazi mi da je nazovem i provjerim, da me onaj njen hrapavi glas razuvjeri da je tako. Jer i ona bi informaciju poput ove provjerila dva puta..minimalno, prije nego li je proslijedi...Nažalost, znam da se javit neće, nikad više...i da nije san nego stvarnost. Surova!

Zaspala je naša Dija i sad će konačno malo odmorit. Ali odradila je prije junački sve terene i napisala tekstove, uredničko vikend dežurstvo, sve šta je trebala i nije, ali je ona mislila da mora jer živila je za to šta je radila. I za svoga Crnog, za dicu...

Bila je srce i duša Portala, ali i svih nas. I kako je moguće da je sad više nema?! Kako?!

Tko će se borit za sve one "male' ljude koji su joj se obraćali za pomoć, za naše čitatelje, za istinu... Za sve nas koje je pazila kao lavica svoje mlade, kad god kome da nešto zatreba, usred dana, noći, nebitno...prevrnut će nebo i zemlju dok ne uspije što je naumila. I što misli da je pravično.

I ne samo za nas, svoju obitelj, jer mi Portalovci smo oduvijek kao jedna velika obitelj, na čemu su nam kolege zavidile, već za svakog koga je barem jednom susrela.

A srce Portala i njegova duša, bila je baš ona. No, njeno srce ipak nije bilo jako poput nje,  njemu je  bilo previše stresova, nepravdi i svih onih naoko malih stvari koje su se nakupljale i izjedale je iznutra.

Jer onako grlata i jezičava, borbena i uvijek spremna na raspravu, bila je samo prema vani.

Svi koji su je iole bolje poznavali, znali su što se krije unutra, koliko srce i kolika duša.

Upravo smo je iz tog razloga mi kolegice odlučile prijaviti na izbor "Malog svjetionika" za najboljeg radnika, jer smatrale smo da je onim što radi za svih nas tu laskavu titulu itekako zaslužila. I smijale se zamišljajući kakva će biti njena reakcija ako je nazovu da je ušla u uži izbor, jer čeka nas jezikova juha..sve redom..

No, nisu je nazvali, konkurencija je ove godine jaka. A možda samo mi nismo dovoljno dobro objasnile i napisale zbog čega je upravo ona zaslužila tu titulu, jer ne znaju oni kakva je Dija. Njoj nismo ni rekle našu malu tajnu, čekale smo pravi trenutak, zezanciju na našem zajedničkom druženju i zaključile usput kako ćemo iduće godine pokušat ponovo. Ali se potrudit malo više, da i oni uvide zašto je baš naša Dija najbolja!

Ipak, dogodine će bit prekasno, jer ona je odlučila otić prerano, ostavivši nas sve u šoku i nevjerici... Zašto, a toliko si pričala o penziji i velikim planovima kad odeš u nju, premda je tebe u mirovini bilo nemoguće i zamisliti?

Portal, a ni mi, više nikad neće bit isti bez tebe... Odmori se konačno malo bako naša, a znamo da ćeš i dalje pazit na sve nas, samo od gore...

Dijo, hvala ti!

U ime cijele redakcije, bivših kolega i kolegica te svih prijatelja Portala grada Kaštela, izražavamo sućut Dijaninoj obitelji i svima drugima kojima je Dija obilježila život, a takvih je jako puno.'', napisali su.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije