Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELKA kabeli

Premijerka otvorila novi pogon Elka kabela vrijedan 50 milijuna kuna

elka
Arhiva Vl-a
20.01.2010.
u 15:37

Na svečanosti u Elki J. Kosor opovrgnula je vijest da je država dužna 10 milijardi kuna. Ustvrdila je kako država svoje obveze podmiruje na vrijeme, a i javna su poduzeća, kazala je, dosegnula visok stupanj likvidnosti.

Elka kabeli, vodeća tvrtka za proizvodnju kabela u ovom dijelu Europe, pustila je u rad novi pogon za proizvodnju energetskih kabela srednjeg i visokog napona vrijedan 50 milijuna kuna. Elka se time svrstala u red malobrojnih svjetskih proizvođača kabela s mogućnošću proizvodnje energetskih kabela nivoa višeg od 36 kV, što će značajno povećati proizvodne i izvozne kapacitete, kazali su jučer u Elki.

Novi proizvodni pogon u rad je pustila premijerka RH Jadranka Kosor, koja je na svečanosti u Elki ujedno opovrgnula vijest jednoga elektroničkog medija da je država dužna 10 milijardi kuna. Ustvrdila je kako država svoje obveze podmiruje na vrijeme, a i javna su poduzeća, kazala je, dosegnula visok stupanj likvidnosti.

Nova linija za proizvodnju srednjenaponskih (SN) i visokonaponskih (VN) energetskih kabela do 110 kV smještena je u hali površine 1830 četvornih metara. Ukupna investicija je, osim vlastitim sredstvima, financirana djelomično i iz kreditnog programa HBOR-a putem Zagrebačke banke, te iz fondova Europske investicijske banke.

- Riječ je o značajnom investicijskom projektu koji proizvodni asortiman Elke obogaćuje i visokonaponskim kabelima, čime će se značajno proširiti mogućnosti izvoza u zemlje Europske unije, ali i na tržišta diljem svijeta. Elka, kao jedan od najznačajnijih domaćih proizvođača i hrvatskih izvoznika, ovom investicijom potvrđuje nastavak kontinuiranog ulaganja u kvalitetu proizvoda te približavanje potrebama kupaca i partnera - kazao je Darko Belić, direktor Elka kabela.

Visokonaponski kabeli sve se češće koriste kao alternativa dalekovodima za prijenos električne energije, naročito u prijenosu energije kroz gusto naseljena područja posebice zbog visoke pouzdanosti, ekološke prihvatljivosti, sigurnosti za ljude, manje cijene održavanja, veće pouzdanosti opskrbe i manjeg gubitka u prijenosu električne energije.

Komentara 7

BI
bigboii
16:09 20.01.2010.

Izgleda da se vraća pozitivno ozračje u poslovanju i to nas može veseliti. Bitno je samo da se održi likvidnost poduzeća i da se vrati disiplina u plaćanju obveza jer bez toga ni nema opstanka bez obzira na prodaju

PI
Pippo9
16:21 20.01.2010.

Ovo je lijepa gesta jer će se ovim pogonom omogućiti otvaranje velikog broja radnih mjesta

OB
-obrisani-
17:50 20.01.2010.

PROMASENA INVESTICIJA ! Novo brodogradiliste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije