Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANOST U OTOČCU

Premijerka otkrila spomenik braniteljima vrijedan 2,3 mil. kuna

Otočac, spomenik braniteljima, Darko Milinović, Jadranka Kosor (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/8
08.11.2011.
u 13:42

J. Kosor kazala je da se ne smije zaboraviti da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski.

Klanjamo se na ovom mjestu svim hrvatskim braniteljima koji su dali živote za slobodnu Hrvatsku. Ovo je prigoda da svi zastanemo u tišini na sjećanje na one koji su najzaslužniji za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku. Da zastanemo u sjećanju na hrvatske branitelje koji su se odazvali na poziv Franje Tuđmana i koji nisu pitali ni jednog trenutka je li njihova žrtva prevelika – kazala je danas u Otočcu premijerka Jadranka Kosor.

U društvu Josipe i Katarine, kćeri Slavka Cetinjanina, prvoga poginulog branitelja na području Otočca, otkrila je spomenik hrvatskim braniteljima Domovinskog rata  vrijedan 2,3 milijuna kuna.

– Moramo zastati svakoga dana kako bismo se upitali što smo učinili svakodnevno kako bismo pružili ruku onima koji se, nažalost, često osjećaju sami, obiteljima poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – kazala je naglasivši da spomenik u Otočcu pokazuje da ih nismo zaboravili i nećemo zaboraviti jer je to  sveta dužnost, "da se ne zaboravi ni jedna sekunda obrambenog i oslobodilačkog rata, ni jedna činjenica. Da se ne zaboravi da smo samo branili svoju zemlju, svoj dom i da su hrvatski branitelji branili budućnost Hrvatske".

Kazala je da se ne smije zaboraviti da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni, osloboditeljski i da smo imali pravo braniti ono najsvetije.
– Zahvaljujući braniteljima ostvarili smo sve svoje povijesne ciljeve – zaključila je Kosor.

Župan ličko-senjski Milan Jurković istaknuo je da je "danas za Otočac još jedan dan ponosa kada spomenik otkriva Jadranka Kosor, žena čiju karijeru obilježava borba za prava branitelja i skrb za branitelje".
– Pod vodstvom Franje Tuđmana ostvarili smo višestoljetni san o svojoj državi, državi koja je nažalost rođena u krvi – kazao je.

Nakon svečanog otkrivanja spomenika izjavu je dao i ministar Darko Milinović koji je zajedno s ministrima Tomislavom Ivićem i Brankom Bačićem pratio premijerku.

– Želim čestitati gradonačelniku i županu i svim građanima Otočca što smo se okupili u ovolikom broju i to je još jedan pokazatelj kako se Ličko-senjska županija i poglavito danas grad Otočac brine o hrvatskim braniteljima i na koji način zahvaljuje za sve ono što su napravili u ovih 20-ak godina, ali i što rade danas – kazao je Milinović.

Komentara 15

BE
ben12
16:24 08.11.2011.

\"Klanjamo se na ovom mjestu svim hrvatskim braniteljima koji su dali živote za slobodnu Hrvatsku. Ovo je prigoda da svi zastanemo u tišini na sjećanje na one koji su najzaslužniji za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku. Da zastanemo u sjećanju na hrvatske branitelje koji su se odazvali na poziv Franje Tuđmana i koji nisu pitali ni jednog trenutka je li njihova žrtva prevelika – kazala je danas u Otočcu premijerka Jadranka Kosor.\" Ni jednog trenutka ne mogu zaboraviti da sam u to vrijeme bila u pokretu za Jugoslaviju - kako bi to bilo lijepo čuti a tek o prekrštavanju......Eto zato je politika umjetnost mogućega. Želja za vlašću -najjača želja.

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
17:52 08.11.2011.

Ovakvo licemjerje se ne viđa često, prodali generale i izdali branitelje a ljudi im dolaze na skupove, još jedan od dokaza da to nije narod nego ovce, priglupe i zatucane kojima svaka budala može vladati, pa se onda čudimo kakva nam je država.

DU
Deleted user
14:17 08.11.2011.

Od svih spomenika mogli ste zaštititi branitelje od progona koje vrše Srpske vlasti koje su i ratovale protiv Hrvatske. Na ovo jednostavno nemam riječi, da onaj tko napada u ruši Hrvatsku da mu sada sudi za to što se Hrvatska branila i da sudi braniteljima Koje Sr***e od vlasti i domoljuba iz HDZ-a i SDP-a I još se pozivate na domoljublje gadite mi se izdajnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije