Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crnogorska autocesta

Premijerka Kosor jamstva ne nosi, ali će podržati konzorcij

radic
Arhiva VL
21.02.2010.
u 17:50

Iako je hrvatski konzorcij predao jamstva, crnogorski mediji tvrde da je to tek obećanje da će se stvarno nabaviti bankovna jamstva.

Iako premijerka Jadranka Kosor sa sobom ne nosi konkretna jamstva hrvatskome konzorciju koji bi u Crnoj Gori trebao graditi autocestu Bar – Boljare, ali prije toga mora osigurati financiranje tog projekta vrijednog 2,7 milijardi eura, ona će, kako neslužbeno doznajemo, za današnjeg susreta s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem pružiti političku podršku toj investiciji.

Sudeći prema pismu podrške hrvatskim građevinarima koje je crnogorskim vlastima poslala prije svog zadnjeg posjeta Crnoj Gori, predsjednica hrvatske Vlade zasigurno u razgovorima sa svojim crnogorskim kolegom neće zaobići tu temu. Jer, posao gradnje autoceste koji je pripao Konstruktoru, IGH-u i Tehnici trebao bi otvoriti radna mjesta ne samo njima nego i ostalim hrvatskim građevinarima koje su kriza i recesija pokosile.

Hrvatski konzorcij je crnogorskoj Vladi već predao pisana jamstva iako rok istječe 28. veljače.

No, crnogorski mediji su se bili raspisali kako nije riječ o bankovnim jamstvima nego tek o obećanju da će ta jamstva osigurati. Crnogorsko ministarstvo prometa do tog se datuma neće ni očitovati jesu li ta jamstva sukladna natječajnoj dokumentaciji. Premijerka Kosor će se u Crnoj Gori sastati i s predsjednikom Filipom Vujanovićem te sa šefom crnogorske Skupštine Rankom Krivokapićem.

Komentara 11

UK
Ugo Kajvez
11:56 22.02.2010.

Dokaz koliko ovoj vladi stalo do hrvatske. Ovako veliki posao MORA vlada podržati jer je u pitanju posao od državnog strateškog i nacionalnog (gospodarskog) interesa ...... bez obzira o kome se radi ....

PI
Pippo9
18:21 21.02.2010.

mislim da je kosoricino obećanje sasvim dovoljna garancija

OB
-obrisani-
19:50 21.02.2010.

mislim. ono moš mislit. tko joj još vjeruje. ionak jedno govori drugo radi zna se. ne ide ona tek tak u crnu goru. sigurno nosi jamstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije