Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori 2011.

Premijerka Kosor: Bez stabilnog HDZ-a nema stabilne Hrvatske

kosor
Patrik Macek/Pixsell
30.09.2011.
u 21:45

Jadranka Kosor rekla je da Vlada nije dobila nikakvu službenu informaciju o datumu potpisivanja pristupnog ugovora s EU, no uvjerena je da će to biti do kraja godine.

Gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a premijerka Jadranka Kosor rekla je da Vlada nije dobila nikakvu službenu informaciju o datumu potpisivanja pristupnog ugovora s EU, no uvjerena je da će to biti do kraja godine.

Rekla je kako je zakon o Ini, po kojem nitko osim države Hrvatske ne može imati više od 49% dionica Ine, pripremljen i preveden. Poslala je pismo predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosou s malim objašnjenjem o čemu je riječ i zašto se moli da se to žurno pogleda. S obzirom na sve okolnosti pripremljen je zakon koji bi bio ograničenog trajanja te vjeruje da će Komisija odgovoriti u interesu Hrvatske.

Premijerka se dotakla i borbe protiv korupcije.

- Kad sam odlučila širom otvoriti vrata i prozore svoje stranke za borbu protiv korupcije, znala sam da će to u nekom razdoblju nanositi štetu i nama. Nisam očekivala takve razmjere. Jedno je sigurno: Nije mi žao, dapače, mislim da tim putem treba apsolutno nastaviti. Borba protiv korupcije dobra je za HDZ, ali sasvim sigurno mora biti dobra i za SDP i HNS, i za sve druge stranke. Došli smo do jednog trenutka koji je vrlo zanimljiv. Dakle, HDZ je širom otvoren za borbu protiv toga zla, a druge stranke baš i nisu - rekla je Kosor a zatim je prešla na parlamentarne izbore.

- Za razliku od HNS-a i SDP-a, koji neće imati nova lica, na listama HDZ-a bit će novih osoba. Sazrelo je mišljenje da HDZ treba ostati velika stabilna stranka koja je važna za Hrvatsku. Bez stabilnog HDZ-a nema stabilne Hrvatske - kazala je i dodala:

- Program HDZ-a pripremljen je na temelju onoga što se radilo u protekle dvije godine. Donijeli smo odluku o zamrznutim rashodima za 2011., koja je izborna godina, donijeli smo zakon o fiskalnoj odgovornosti za koji oporba nije glasovala. Ovaj program se na temelju onoga što smo napravili treba realizirati.

J. Kosor dotakla se i zakona o proglašavanju ništetnosti pravnih akata Srbije u vezi s optužnicama koje neprestano stižu.

- Vlada mora štititi nacionalne interese Hrvatske. Zakon je za tu zaštitu. Zakon iz 2003. i 2010. iz Srbije se jurisdikcijom proširio na teritorij Hrvatske, što ni po jednom međunarodnom pravu nije moguće. Ovaj zakon treba reći - dosta je toga - zaključila je premijerka.

Komentara 194

RS
roland_song
02:06 01.10.2011.

sa hdz-om nema hrvatske uopce supljoglava karikaturo

OB
-obrisani-
10:14 01.10.2011.

. ..i sad....??

KA
kakapo
01:53 01.10.2011.

\"NENEADJEBIVI IDIOTIZAM\" ogledalo nase svakodnevnice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije