Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NAKON POBJEDE

Premijer u društvu sina na tribinama bodrio vatrene, čestitao i Milanović, Grmoja i zapjevao...

Andrej Plenković
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
05.12.2022.
u 23:13

S obzirom da smo gubili 1:0, super je da smo dali gol odmah na početku drugog poluvremena. Vidjelo se da nitko ne želi pogriješiti jer povratka teško da bi bilo, kazao je premijer Plenković nakon utakmice

Premijer Andrej Plenković u Kataru je u društvu sina Marija i ministara Davora Filipovića, Olega Butkovića i Nikoline Brnjac pratio utakmicu Hrvatske protiv Japana. Nakon dramatične završnice i penala, Hrvatska se pobjedom plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. 

Pobjedu je nakon utakmice komentirao premijer Plenković. 

- Prije svega iskrene čestitke cijeloj reprezentaciji i izborniku Daliću. Još jednom su postigli fantastičan uspjeh u ovako teškoj utakmici s Japanom. Prepun stadion, japanski navijači nisu prestajali bubnjat dobrih dva sata tako da i u ovako teškoj atmosferi i fizički zahtjevnoj, ovo je još jedan sjajan rezultat hrvatske reprezentacije. Donijeli su veliko veselje cijelome narodu - kazao je premijer te dodao: 

- S obzirom da smo gubili 1:0, super je da smo dali gol odmah na početku drugog poluvremena. Vidjelo se da nitko ne želi pogriješiti jer povratka teško da bi bilo. Hrvatska je po meni bila puno, puno bolja u produžecima, došlo je pet novih igrača, svi su manje više mladi, i fizički snažni, igrali su dobar presing, šteta da nije par onih lopti ušlo, ali Livaković nam je priredio fantastičnu večer za pamćenje, obraniti tri penala, to mogu samo sjajni vratari - rekao je premijer Plenković. 

Vatrenima je čestitao i predsjednik Zoran Milanović. 

 

- To je Hrvatska, hrabra i borbena kad najviše treba! Čestitam Vatrenima na pobjedi - napisao je na Facebooku. 

- Nevjerojatne tri obrane penala od Dinamovog golmana Livakovića. Čestitam svim igračima na izborenom četvrtfinalu! - komentirao je pak zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Vatrenima je čestitao uz fotografiju Livakovića i kratko je napisao 'Mi Hrvati!'. 

Mostovac Nikola Grmoja pobjedu Vatrenih slavio je uz pjesmu. Na Facebooku je objavio dva videa, u jednom pjeva pjesmu 'Hrvatska mati me rodila', a u drugom 'Nedostaješ mi ti' od Olivera Dragojevića. 

 

Šef SDP-a Peđa Grbin također je čestitao reprezentativcima na pobjedi. 

- Bravoooooo Vatreni! Idemo u četvrtfinale! - objavio je. 

Ministrica Nikolina Brnjac utakmicu je pratila u Kataru. 

- Vatreni su opet pokazali snagu, srce, znanje i karakter te ostvarili maestralan uspjeh! Ponovo smo među osam najboljih reprezentacija svijeta! Bravo Hrvatska! - napisala je na Facebooku. 

Andrej Plenković
1/86

Komentara 9

DU
Deleted user
21:03 05.12.2022.

Kao i uvijek, političari se šlepaju na tuđem uspjehu s kojim nemaju nikakve veze. Jadno

DU
Deleted user
22:47 05.12.2022.

Da je premjer bio na utakmici nase reprezentacije nije ustavno dozvoljeno.Trebao je prije puta traziti odobrenje vrhovnog zapovjedbika oruzanih snaga HR ili dvotrecinsku vecimu u Saboru za svoj odlazak u Katar.

BA
bacenheider
16:49 07.12.2022.

Covjek kojem se treba zahvaliti za te uspjehe ne zivi vise u HR.A,znade se kad je poceo njegov progon i tko je bio premijer,premijer koji je znao protiv koga se vode istrage po njegovom naredenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije