Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Premijer RS-a Dodik ponovno optužio predsjednika Mesića

25.11.2008.
u 18:37

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovno je optužio hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da svojim djelovanjem ne pridonosi regionalnoj stabilnosti, miješajući se u unutarnje stvari BiH.

- Mesić se već dulje vrijeme pokušava neprincipijelno miješati u unutarnje odnose u BiH i svojim političkim djelovanjem otežava odnose BiH i Republike Srpske s Hrvatskom. Njegove izjave su posve nekorektne i hrvatski predsjednik se na taj način postavio kao navijačka strana u BiH - rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci. Dodao je da Mesić poziva na rušenje Daytonskoga mirovnog sporazuma, iznoseći laži o Republici Srpskoj.

Komentirajući Mesićev posjet Tuzli, gdje je u utorak održao predavanje u povodu Zasjedanja Antifašističkog vijeća Narodnooslobodilačke borbe (ZAVNOBIH-a), Dodik je ocijenio kako je Mesićev dolazak u Tuzlu nevažan.

Hrvatski predsjednik je, nakon Dodikovih najava o mogućnosti raspisivanja referenduma o izdvajanju RS-a iz BiH, u početku listopada izjavio da je Milorad Dodik "iluzionist koji ne priznaje BiH". Rekao je da su Dodikove prijetnje izdvajanjem RS-a iz BiH opasne za zemlje u susjedstvu BiH i za Europu.

Dodik je pak optužio Mesića za njegovu ulogu u ratu i raspadu bivše SFRJ kao i njegovo "miješanje u unutarnja pitanja BiH".

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije