Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povodom 100 godina postojanja

Premijer Plenković posjetio vinkovačku tvornicu Dilj: 'Važno je istaknuti visoku zaposlenost'

Vinkovci: Andrej Plenković obišao tvornicu crijepa Dilj
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/10
01.07.2022.
u 21:21

Iz tvrtke ističu i da je tijekom 2021. godine Dilj je ostvario ukupni poslovni prihod od 178 milijuna kuna, a što je 22% više u odnosu na 2020. godinu

U sklopu obilježavanja 100 godina postojanja tvornice crijepa Dilj danas je ovu vinkovačku tvornicu posjetio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je ovom prilikom čestitao Upravi Nexe Grupe, u čijem sklopu posluje i Dilj, na poslovanju i doprinosu razvoja gospodarstva i izvozu. Plenković je rekao kako je impresivno vidjeti da se tradicija koja traje 100 godina nastavlja i dalje.

- Važno je istaknuti i visoku zaposlenost od 250 ljudi ovdje u Vinkovcima i izvozno orijentiranu proizvodnju. Dobra je vijest i da visina prosječne plaće koja u Nexe grupi iznosi 7.000 kuna – rekao je Plenković.

Andrej Plenković obišao tvornicu crijepa Dilj
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Novinarima se obratio i predsjednik Uprave Nexe d.d. Ivan Ergović, koji je proveo premijera kroz pogone, te podsjetio kako vinkovačka tvornica Dilj u okviru Nexe grupe posluje već 20 godina. Prema njegovim riječima tijekom toga vremena stvorena je svjetska tvornica koja izvozi 60 posto svojih proizvoda.

- U razgovoru s premijerom smo se dotaknuli energetske učinkovitosti i investicija podržanih iz EU fondova. Mislim da je to pravi način na koji može uspjeti hrvatsko gospodarstvo – rekao je Ergović.

Iz tvrtke ističu i da je tijekom 2021. godine Dilj je ostvario ukupni poslovni prihod od 178 milijuna kuna, a što je 22% više u odnosu na 2020. godinu. Isto tako istaknuto je kako je tijekom posljednjih 20 godina u tvornicu investirano oko 385 milijuna kuna. 

Komentara 3

DU
Deleted user
22:05 01.07.2022.

Bravo, Nexe!

ST
Stipan
09:17 02.07.2022.

Izgubio kompas.

ŠA
Šaraf
21:29 01.07.2022.

Sjetimo se jedne izjave Plenkovića kada je došao iz brisela poslan sam da sredim hdz i dovedem hrvatsku u red po Briselskom naumu .znači periferija eu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije