Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'hvala hrvatskim liječnicima'

Premijer Kosova Albin Kurti stigao u Slavonski Brod: 'Ovo je težak dan za naš narod'

Albin Kurti
Foto: Screenshot
1/17
25.07.2021.
u 20:51

Na Kosovu će sutra, u ponedjeljak, biti proglašen Dan žalosti, kazao je premijer Kurti

Premijer Kosova Albin Kurti stigao je oko 20 sati u Slavonski Brod gdje ga je dočekao premijer Andrej Plenković. Dvojica premijera obišla su u bolnici putnike ozlijeđene danas u tragičnoj nesreći. 

- Želim izraziti sućut članovima obitelji i prijateljima stradalih. Želim brzo ozdravljenje svima ozlijeđenima, kazao je uvodno premijer Kosova.

- Ovo je težak dan za naš narod, dodao je. 

- Posjetio sam sve pacijente i one koji su na intenzivnoj njezi. Želim zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima koji se brinu o njima, kazao je Kurti dodajući kako je u Slavonski Brod stigao sa svojim suradnicima. - Tu smo da budemo s našim sugrađanima, naglašava. 

Andrej Plenković dodao je kako mu je drago da je Albin Kurti stigao u Hrvatsku. Također, zahvalio je pilotima HV-a koji su ga doveli. Ponovio je kako su zajedno obišli pacijente. 

- 98 posto njih je dobro i stabilno, nadam se da će maksimalni napori liječnika omogućiti da svi budu dobro. Učinit ćemo sve da pomognemo, da što lakše prebrode šok i traumu. Žalimo za poginulima i izražavamo sućut, kazao je premijer Plenković. 

Na Kosovu će sutra, u ponedjeljak, biti proglašen Dan žalosti, kazao je premijer Kurti. 

Podsjetimo, jutros oko 6.20 sati na bočnu stranu prevrnuo se autobus koji je prometovao iz Frankfurta u Prištinu. Smrtno je stradalo 10 osoba, a deseci su ozlijeđeni. Ozlijeđene osobe prevezene su u bolnicu u Slavonskom Brodu. 

U 10,40 sati, 52-godišnji vozač autobusa je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske i nadležnom državnom odvjetništvu.

VIDEO Stravična prometna nesreća: Bus pun putnika izletio s ceste, 10 poginulih, deseci ozlijeđenih

Komentara 5

AL
alzamalo
21:12 25.07.2021.

Sucut narodu Kosova!

Avatar lola lola
lola lola
21:33 25.07.2021.

Tuzno. Sucut obitelji preminulih I cijelom Kosovu.

CE
Celo7777
21:26 25.07.2021.

Sućut obiteljima stradalih i svom bratskom Kosovskom narodu.🙏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije