Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko tržište

Preloški proizvođač kaciga zainteresiran za suradnju s UN-om

'...zag..161205 ...cakovec... ..sestan i bush...... bojan damis'
'bojan damis'
27.09.2011.
u 14:36

Problem je što hrvatske tvrtke imaju premalu proizvodnju za apetite UN-a, no rješenje je povezivanje i zajednički nastup.

PRELOG – O, lijepo! Bravo! – nije krio zadovoljstvo viđenim direktor Uprave za nabavu UN-a Dmitri Dovgopoly za obilaska proizvodnih pogona tvrtke Šestan – Busch u Prelogu. Tvrtka koja ima tvornice u Prelogu, Njemačkoj, Češkoj i uskoro u Italiji i Srbiji, kacige prodaje u četrdesetak zemalja svijeta, a dio proizvodnog programa direktor Alojzije Šestan predstavio je Dovgopolyju, koji je u Zagrebu održao predavanje “Kako poslovati s Ujedinjenim narodima”. U Ministarstvu obrane, koje je bilo jedan od organizatora predavanja, ističu da Hrvatska od 1999. aktivno sudjeluje u mirovnim misijama UN-a, u kojima je trenutačno oko 120 vojnika raspoređenih u šest misija. UN je prošle godine za opremanje i nabavu izdvojio čak 14,5 milijardi dolara.

– Hrvatske tvrtke imaju bitne šanse na natječajima za UN. Mogućnosti su velike – kazao je Ukrajinac Dovgopoly. Problem je što hrvatske tvrtke imaju premalu proizvodnju za apetite UN-a, no rješenje je povezivanje i zajednički nastup. Tvrtka Šestan – Busch osnovana je prije 23 godine, a kacige proizvodi 15 godina. 

– Uz ostalo, radili smo i za UN, ali ne izravno nego preko jedne njemačke tvrtke. Izradili smo 900 komada za mirovnu misiju u Nigeriji – kazao je A. Šestan. Proizvode 15 tipova kaciga. Iako ima proračun od nekoliko milijardi dolara, Uprava za javne nabave UN-a vodi računa o štednji, a jedan od dokaza je i to što se direktor u Prelog iz Zagreba dovezao u škodi, a ne u nekoj skupoj limuzini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije