Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJSKOVOĐA I STRATEG
Povratak na članak

Prelazio je Dravu da bi usporio napredak Osmanlija

Nikola Šubić Zrinski Prihvaćanjem banske časti u najtežem razdoblju 16. stoljeća preuzeo je glavnu upravnu i vojnu ulogu Hrvatskoga Kraljevstva.

Komentari 15

KO
korektor1619
19:34 16.07.2019.

Svaka čast velikanu Nikoli Šubiću Zrinskom koji se žrtvovao, proslavio za hrvatski naro,d, no za hrvatski narod je največi od svih sinova Hrvatske Otac domovine koji nam je ostvario tisućljetni san vodeći borbu na ti front protiv srba, komunjarskih izdajnikaka i međunarodne zajednice.

VL
KO
Konstantinos
21:42 16.07.2019.

Šteta sto nema vise ovakvih tekstova koji nas pozicioniraju kao istinski komad Europe na početku balkanske močvare. Mi pripadamo duhu zapadne kulture i sistema sto naša braća sa zapada nikako ne može ni shvatiti ni razumjeti. Biti partner i saveznik nadnacionalnom vladaru oni tumače kao sluganstvo i robstvo dok ovisiš od tog istog vladara i još braniš svoju zemlju. Očiti dokaz kako nismo isti niti po ovome sto je Hrvatska vojna aristokracija napravila jer su nas oni duboko ukorijenili u zapadni kulturni krug iz kojeg bi mnoge “drvosječe” sa Balkana vrlo rado sasjekli sve veze Hrvatske i zapada i prikazali nas kao naroda bez plemstva, državnosti i tradicije isti oni koji su 500 godina stenjala pod turskim jarmom. Nerazumijevanje europskog feudalnog sistema i njegovo omalovažavanje je dokaz njihove neprosvjecenosti a mi možemo biti ponosni sto smo u srazu velikih sila gdje su propale puno veće države uspjeli ostati neosvojeni i sačuvati “kičmu” i duh zapada kao našu temeljnu razvojnu odrednicu unatoč svih jugonostalgicarskih osporavanja i poseljačavanja.

VL
DU
Deleted user
22:39 16.07.2019.

Drago mi je da sam pročitao sjajan članak poštovanog g. Mijatovića, jednog načitanog, ljubaznog i finog gospodina s kojim sam jedno vrijeme surađivao... drago mi je da je još aktivan...

VL
Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
21:37 16.07.2019.

E da je njemu bilo oružja JNA ?

VL
TI
Tirano
08:16 17.07.2019.

Taj je mom čukun, čukun,čukundedi morao plaćati porez kao i ostala ekipa kojekakvih banova!? To prokletstvo, izdaje, dovele su Hrvatsku da tek prije 30 godina izbori svoju Državu! A mi ih slavimo?! Vječna međusobna borba velikaša na ovim prostorima je kumovala tome? Tko slavi takve!?

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
03:19 17.07.2019.

Siget je bio, i sad je u Madjarskoj. U Sigetu se nije branila Hrvatska.

VL
AL
Alza
21:47 16.07.2019.

Nikola Subic Zrinski se borio za Ugarsku. Nikad se nije borio za svoju domovinu ukoliko. Daleko najveci sin hrvatskog naroda ikada je Josip Broz Tito. To mu svi priznaju osim nekih pripadnika njegovog naroda.

VL
FR
franjo
19:58 16.07.2019.

Sluga Beča!

VL
DU
Deleted user
19:14 16.07.2019.

Mitomani.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.