Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovrenčevo

"Prekrasan zvuk zvona upućuje na sretan život u budućnosti"

\'10.08.2011., Petrinja - U sklopu obiljezavanja Dana grada i blagdana Svetog Lovre brojni vjernici u procesiji su prosli gradskim ulicama, nakon cega je sluzena u crkvi Svetog Lovre sveta misa koju j
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
10.08.2011.
u 15:39

Najstariji stanovnik je 99-godišnji I. Bešlić, koji će krajem kolovoza ući u drugo stoljeće života

Ovaj prekrasni, nezapamćeni zvuk zvona koji prate procesiju po gradu podsjeća na sretan život u budućnosti, jučer prijepodne rekao je nastariji 99-godišnji Petrinjac Ivan Bešlić, koji će koncem ovog mjeseca ući u drugo stoljeće života.

Najmasovnija fešta

– Lovrenčevo je najveća i najmasovnija fešta Petrinjaca, treba je  doživjeti, vidjeti i sudjelovati, dodao je Ivo Vidović. Cijelu srijedu slavio se Dan grada i blagdan zaštitnika Sv. Lovre, završnica višednevnih svečanosti pod  motom  "Teb' u slavu grade moj". Procesiju i slavlje u župnoj crkvi predvodio  je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

– Petrinja je dobila ime  po kamenu, a Dubrovnik je sazidan na kamenoj stijeni. Oba grada mnogo su pretrpjela, povezuju ih patnje i križ, a najnovije i stradanja u Domovinskom ratu. Molim zagovor Sv. Lovre, njegov put kršćanina i mučenika neka otkriva vaš put u budućnost- u propovijedi je kazao biskup Uzinić. Oko župne crkve Sv. Lovre, svaki kutak Strossmayerovog šetališta ispunili su štandovi izlagača narodne baštine petrinjskog kraja, a poslijepodne u glazbenom paviljonu usred parka smjenjivali su se izvođači zabavno-glazbenog programa. Pred večer je Gavrilović darovao sugrađane maksi mortadelom San Giorgio, teškom 104 kg i dugačkom 305 cm. Glavni koncert za Lovrenčevo 2011. na Trgu hrvatskih branitelja proteklu noć održao je Neno Belan & Fiumensi.

Izbor za Kraljicu

Uz Dan grada i Lovrenčevo Petrinjci su preksinoć uživali u glamuru kakav gledaju na televiziji. Na središnjem Trgu hrvatskih branitelja birane su kraljica i princeze središnje Hrvatske za izbor Kraljice Hrvatske. Žiri je odlučio da će na završnicu u studenom u Osijek putovati kraljica Ana Hasanović (18), studentica menadžmenta iz Zagreba i prva princeza, Petrinjka Josipa Trdina (20), upravo diplomirana radna terapeutkinja. Druga princeza je Anamarija Paoletić iz Zagreba, a kraljica fotogeničnosti Klara Lovričić iz Novske. Za ove naslove konkurirale su i  Kristina Biškup iz Sv. Križa Začretja, Josipa Petek iz Zagreba, Matea Horvat iz Čazme, Matea Dumešić i Suzana Crepulja iz Kutine. Zabavno glazbenu priredbu  vodila je i sa svojih pet romantičnih laganica popunila  Vlatka Pokos. Po interesu mladeži  i  odraslih za fotografiranje s njome, daleko  je nadmašila zbrojenu popularnost svih devet djevojaka s izbora.

Ključne riječi

Komentara 1

NO
nosonja
17:28 12.08.2011.

Petrinjci,baš vam zavidim.....kako je vama lijepoooooooooo,a kako će tek bit poslije izbora........sto puta bolje nego do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije