Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija

Preko granice prenijeli 70.000 kutija cigareta u pet mjeseci

šver cigareta (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
29.08.2011.
u 12:32

Osječka policija uhvatila je 15 osoba zbog krijumčarenja cigareta. Državni proračun RH oštećen je za najmanje 1,3 milijuna kuna.

OSIJEK – Zbog krijumčarenja ukupno 70.000 kutija raznih cigareta kazneno je prijavljeno 15 osoba. Osumnjičeni su za čak 55 kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora. Riječ je o operativnoj akciji Doha, koju je provela krim-policija PU osječko-baranjske.

– Cigarete su ilegalno prebacivali u Hrvatsku od 4. travnja do 27. kolovoza, a roba ima nadzorne markice Srbije, Kosova i Ministarstva financija RH za izvoz. Državni proračun RH oštećen je za najmanje 1,3 milijuna kuna – naveo je Josip Ribičić, načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske.

Nije riječ o organiziranoj skupini, dodao je, nego o mreži individualnih počinitelja koji su se udruživali po potrebi. Počinitelji su u dobi od 20 do 60 godina. Robu su prebacivali čamcima preko rijeke ili skrivanjem u automobile. Policija ih je pratila gotovo pet mjeseci, a obavila je ukupno 30 pretraga stanova i automobila.

Završno kriminalističko istraživanje provedeno je u subotu nad 24 osobe. Protiv 15 osoba podnesene su kaznene prijave, dok su tri privedene istražnom sucu. Osam osoba bit će prijavljeno za isto toliko kaznenih djela nedozvoljene trgovine.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Antiša
18:57 29.08.2011.

Na placi u Splitu najmanje deset prodavačica i prodavača iz Bosne nude cigarete. Na Hreljiću u Zagrebu najmanje pedeset prodavača otvoreno nude duhan. Što radi inspekcija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije