Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka i koprivnički gradonačelnik razgovarali o novom modelu upravljanja

Predstavnik SDP-ove Koprivnice ulazi u Nadzorni odbor Podravke

mršić, friščić, polančec
Josip Maljak
27.09.2009.
u 18:51

Iako nema vlasnički udjel u Podravki, grad mora znati što se u tvrtki događa i imati utjecaj na to – kazao nam je gradonačelnik Koprivnice i SDP-ov zastupnik Zvonimir Mršić

– Ne mora u Nadzornom odboru Podravke sjediti nitko iz SDP-a ili iz gradske vlasti, ali netko u njemu mora predstavljati interese grada Koprivnice. Radi dobrobiti tvrtke, moramo promijeniti način upravljanja.

Iako nema vlasnički udjel u Podravki, grad mora znati što se u tvrtki događa i imati utjecaj na to – kazao nam je gradonačelnik Koprivnice i SDP-ov zastupnik Zvonimir Mršić, koji je o tome jučer razgovarao s i premijerkom Jadrankom Kosor.

Na sastanku, održanom na Mršićevu inicijativu, tijekom premijerkina subotnjeg posjeta njegovu gradu, uz njih su bili potpredsjednik Vlade Damir Polančec i koprivničko-križevački župan, inače član HSS-a, Darko Koren. Razgovaralo se upravo o rekonstrukciji modela upravljanja Podravkom te ulasku predstavnika grada u NO.

Premijerka se, doznajemo, tome ne protivi, unatoč činjenici da glavnim gradom Podravine upravlja SDP. Mršić je u svibnju osvojio gradonačelnički mandat sa 75 posto glasova, a to je za šeficu Vlade nešto što valja poštovati. Razgovori o modelu upravljanja tvrtkom i uključivanju grada nastavljaju se ovaj tjedan.

Dođe li do promjene u sastavu NO-a, u njega neće moći Mršić jer mu to kao gradonačelniku priječi Zakon o sprečavanju sukoba interesa. Bitno je, kaže on, da u NO-u bude netko kome će vjerovati građani Koprivnice. On bi, pak, mogao ući u NO kad bi država prepustila nešto dionica gradu, koji bi potom Podravku proglasio tvrtkom od osobitog značenja.

Na izbornoj konvenciji koprivničko-križevačkog SDP-a zastupnik Boris Šprem poručio je da predsjednik uprave Podravke Zdravko Šestak mora dati ostavku te je pitao zašto šute USKOK, sindikat i Ured za sprečavanje pranja novca.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
doktorica
08:24 28.09.2009.

Sve sami \"stručnjaci\" u NO

MO
momak23
09:11 28.09.2009.

Oho sad bi i sdp u NO podravke...

PO
power123
12:04 28.09.2009.

Saborski zastupnik SDP-a i gradonačelnik Đakova Zoran Vinković krivotvorio je dokumente kako bi tvrtki Energa, u čijem je sastavu i istoimena Dobrovoljna vatrogasna udruga, pribavio vatrogasno vozilo vrijedno tri i pol milijuna kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije