Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskoristila nepažnju

Predstavila se kao prodavačica pa mu ukrala ušteđevinu

policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.10.2013.
u 11:53

Policija upozorava da je slučaj iz Umaga još jedan u nizu sličnih prevara i iskorištavanja mahom starijih i nemoćnih osoba i ponovno poziva građane da pripaze koga puštaju u svoj dom

Ušteđevinu od nekoliko desetaka tisuća kuna ukrala je u ponedjeljak nepoznata žena 80-godišnjaku iz Umaga koji ju je pustio u kuću. Umažanin je slučaj odmah prijavio policiji koja traga za kradljivicom koja se ovoga puta domogla velikog plijena. Žena je u kuću u Ulici Lako ušla pod izlikom da prodaje pokrivače. Počela ih je pokazivati, a onda je iskoristila trenutak nepažnje domaćina i njegovu ljubaznost i na brzinu ga opljačkala. Nakon što je otišla Umažanin je primjetio da mu je nestao novac pa je o događaju obavijestio policiju.

Policija upozorava da je slučaj iz Umaga još jedan u nizu sličnih prevara i iskorištavanja mahom starijih i nemoćnih osoba i ponovno poziva građane da pripaze koga puštaju u svoj dom. Počinitelji, muškarci i žene, najčešće se predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica ili kao u ovom slučaju, prodavači određenih proizvoda po povoljnim cijenama. Nakon što uđu u stan ili kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju njihovu nepažnju i kradu predmete veće vrijednosti ili novac.

Prije nekoliko dana žrtvom poznate prijevare s masažerima postao je i 81 godišnjak iz Matulja u zaleđu Rijeke. U svoju kuću pustio je nepoznatu žensku osobu koja mu je donijela masažer kojeg je prethodno platio 3 500 kuna. Prilikom boravka u kući ukrala mu je novac i zlatninu nakon čega se u žurbi udaljila, a muškarac je potom otkrio da je okraden.

>> Lažne maserke pokrale 67-godišnjakinju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije