Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VRLO BLIZU'

Predsjednik Rumunjske zabrinut: Zabilježeni su napadi 800 metara od naše granice

FILE PHOTO: Ukrainian service members wait before fire a mortar toward Russian troops at their position near a frontline in Zaporizhzhia region
Foto: Stringer/REUTERS
1/3
05.09.2023.
u 22:47

Otkako je u srpnju izašla iz sporazuma o žita koji je omogućavao Ukrajini izvoz žitarica preko crnomorskih luka, Rusija učestalo bombardira jugozapadnu regiju Ukrajine koja graniči s Rumunjskom

Napadi usmjereni na Ukrajinu dogodili su se "vrlo blizu" granice s Rumunjskom, rekao je u utorak predsjednik te članice NATO-a, dan nakon pada ruskih dronova s eksplozivom u Dunav.

"Zabilježeni su napadi 800 metara od naše granice. Dakle, to je vrlo, vrlo blizu", rekao je Klaus Iohannis na konferenciji za medije održanost luksemburškim premijerom Xavierom Bettelom.

Otkako je u srpnju izašla iz sporazuma o žita koji je omogućavao Ukrajini izvoz žitarica preko crnomorskih luka, Rusija učestalo bombardira jugozapadnu regiju Ukrajine koja graniči s Rumunjskom gdje su riječne luke preko kojih se sada odvija izvoz. Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova ustvrdio da su ruske bespilotne letjelice pale i eksplodirale na rumunjskom teritoriju noći na ponedjeljak tijekom ruskog napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu na  Dunavu.

POVEZANI ČLANCI:

"Prema ukrajinskoj državnoj graničnoj službi, sinoć su tijekom masovnog ruskog napada u blizini luke Izmail ruski 'Šahedi' pali i eksplodirali na teritoriju Rumunjske", napisao je Oleg Nikolenko na Facebooku.

Bukurešt je "kategorički" opovrgnuo te navode putem svog ministarstva obrane koje kaže da "prati stanje u realnom vremenu". "Nema krhotina, nema drona ili drugih komada koji su pali u Rumunjsku", ustvrdio je Iohannis. "Potpuno kontrolirano naš zračni prostor. Apsolutno smo sve provjerili i mogu umiriti stanovništvo".

"Ali da, zabrinuti smo zbog činjenice da se ti opetovani napadi događaju vrlo blizu", rekao je.

>> VIDEO 69 tona težak Challenger u plamenu: Ukrajinci objavili snimku, uništen prvi takav tenk

Komentara 2

DU
Deleted user
23:01 05.09.2023.

a sto se imate brinuti nato vas stiti , ukraina jedva ceka da se to i dogodi. sta vi brinete brigu.

PR
pravednik2
23:29 05.09.2023.

Ruski humanisti bombardiraju opasno žito. Zbog denacifikacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije