Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALAVI

Predsjednik pomilovao gay par i naredio puštanje iz zatvora

anti-gay
AFP
Autori: sd, A.Be./VLM
18.05.2010.
u 12:53

Dvojica homoseksualaca osuđena su ranije ovog mjeseca na 14 godina zatvora na osnovi zastarjelih zakona

Predsjednik Malavija Bingu wa Mutharika objavio je na konferenciji za novinare koju je održao zajedno s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom kako je pomilovao homoseksualni pra koji je nedavno osuđen na 14 godina zatvora.

Sud u Malaviju osudio je ranije ovog mjeseca 26-godišnjeg Stevena Monjezu i njegova 20-godišnjeg partnera Tiwongea Chimbalangu zbog "izopačenosti" i "neprirodnih radnji". Policija ih je uhitila u prosincu 2009. dok su proslavljali svoje zaruke, a od tada su bili u zatvoru.

Obojica su porekli optužbe, njihovo je uhićenje u Malaviju izazvalo javnu debatu o homoseksualnosti, ali je izazvalo i brojne međunarodne reakcije.

Tamošnji poltički i religijski vođe smatraju da je homoseksualnost neprirodna i pogrešna dok skupine za zaštitu prava homoseksualaca ovih dana pokreću kampanju za promjenu zakona kojim se diskriminira ljude drukčijih seksualnih sklonosti.

Zapadni donatori koji pomažu Malaviju također rade pritisak na vladu tražeći da prestanu s nasiljem nad homoseksualcima i njihovom javnom diskriminacija te da se u zakonu promijene odredbe koje homoseksualnost tretiraju kao neprirodnu i izopačenu pojavu.

Komentara 17

MA
marsonn
14:49 24.05.2010.

Užasno, kakvi komentari. Vjerovatno od onih, koji osuđuju zatvaranja političkih osuđenika na Golom Ootku, dok bi homoseksualce, koji su to ne zbog političkog nego su tako rođeni, zatvarali. To je isto, kao kad bi ljude, koji imaju plavu kosu umjesto crne, pozatvarali po zatvorima. Sami Hitleri. Sramota, kakva netrpeljivost.

MA
marsonn
14:53 24.05.2010.

@cicibela: Homoseksualnost jeste prirodna, osim ako misliš, da su homoseksualci nekakvi vanzemaljci. Prirodan je i rak, prirodna je i pedofilija. Sve to je njeno djelo. A drugo je, što mi kao društvo smatramo prihvatljivim. Svakakav oblik spolnosti koja ukljućuje SLOBODUDU odnosno SLOBODNU ODLUKU, mora biti dopuštena inače smo bolesno, srednjevjekovno društvo.

OB
-obrisani-
14:28 22.05.2010.

doživotno tu sramotu ljudskog roda u zatvore ...fuj kako mi se gade kad ih vidim u gradu di se jezičaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije