Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitka predsjednice

'HRZ zahtjeva sustavno ulaganje kako bi vrijednosti demokratskih društava bile zaštićene'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
11.12.2015.
u 13:53

-Kao neizostavni dio Oružanih snaga i cjelovitog sustava nacionalne sigurnosti i obrane HRZ i PZO iziskuje ulaganje, ali i održavanje i nadogradnju postojećih materijalnih i ljudskih resursa- istaknula je Grabar-Kitarović

Povodom obilježavanja 24. obljetnice Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, priopćeno je iz ureda predsjednice.

U pismu se osvrnula na povijest HRZ-a te istaknula da se ono razvijalo u iznimno teškim okolnostima tijekom Domovinskog rata.

-Današnji izazovi su drugačiji, ali nimalo lakši i jednostavniji. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana obavljanjem zadaća nadzora i zaštite suvereniteta Republike Hrvatske u zračnom prostoru ujedno obavljaju i zaštitu zračnog prostora naših saveznika i partnera. Traganje i spašavanje na kopnu i na moru, hitni medicinski prijevoz oboljelih i unesrećenih, protupožarna zaštita i gašenje požara, su zadaće koje obavljate u potpori civilnog društva. U izvršavanju svih zadaća pokazujete visoku razinu predanosti i zavidnu profesionalnost, što je dodatno potvrđeno sudjelovanjem u međunarodnim humanitarnim misijama potpore stanovništvu, te međunarodnim misijama i operacijama potpore miru- napisala je predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH.

Dodala je i da su znanje i iskustvo koje pripadnici zrakoplovne obrane RH prenose drugim državama prepoznali  NATO i Europska unija

Osim toga Grabar-Kitarović istaknula je da HRZ iziskuje sustavno ulaganje kako bi mogli i dalje obavljati svoje dužnosti. 

-Kao neizostavni dio Oružanih snaga i cjelovitog sustava nacionalne sigurnosti i obrane HRZ i PZO iziskuje ulaganje, ali i održavanje i nadogradnju postojećih materijalnih i ljudskih resursa. Suvremeni sigurnosni izazovi potvrđuju da su stjecanje novih znanja i sposobnosti, školovanje i sustavna obuka, ključni u suzbijanju svih oblika prijetnji i pokušaja ugrožavanja temeljnih vrijednosti demokratskih društava- naglasila je predsjednica. 

Pismo čestitke završila je pohvalama svim pripadnicima HRZ-a u Hrvatskoj te onima koji se nalaze na izvršenju međunarodnih misija pod vodstvom UN, NATO i EU-a.

>>MORH: U operaciju KFOR upućen 20. hrvatski kontingent

>>Hrvatskim MiG-ovima izdana zapovijed za presretanje talijanskog Boeinga 737

Komentara 2

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
20:03 11.12.2015.

ona kao i njen franjo, puno sraćkulji, a malo konkretnog i korisnog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije