Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.12.2015. u 07:13

Pravo je pitanje, na koje Milanović nikada nije odgovorio, kakva je njegova uloga u “ugrađivanju” Drage Prgometa u Most.

Zoran Milanović ima sve manje izgleda da se dokopa saborske većine koja bi mu osigurala još jedan premijerski mandat. To kod njega izaziva poprilične frustracije koje ne bi izazivale gotovo nikakvu pozornost da Milanović svojim destruktivnim djelovanjem izravno ne kontaminira hrvatsku politiku i društvo. Nevjerojatno je što tehnički premijer sebi dopušta.

Očito Hrvatsku doživljava kao poligon za ostvarivanje osobnih ambicija. Cijela zemlja postoji samo da bi Milanović i njegova Partija ostali na vlasti. Toliko se uživio u ostvarivanje “svetog cilja” da je umislio kako je on jedini moralni arbitar i bogomdani tumač svih prijepora. Pritom ima dvostruke kriterije. Sebi je dopustio rastezljivo tumačenje političkog morala, dok suparnicima nameće asketske kriterije koje on sam prezire.

Nikada iskreno nije želio razgovarati s Mostom o sastavljanju zajedničke vlade. Dok je javno pozivao na razgovore, tajno je pokušavao razbiti Petrova i njegovu družinu. Nije to njegov jedini i najveći grijeh prema Mostu. Pravo je pitanje, na koje Milanović nikada nije odgovorio, kakva je njegova uloga u “ugrađivanju” Drage Prgometa u Most. Kada znamo što se sve događalo neposredno nakon izbora, sasvim su opravdane sumnje da je Prgomet uz nagovor i ohrabrenje šefa SDP-a ušao u Most s posebnom misijom da osigura koaliciju sa SDP-om.

Milanović je javno rekao da se s Prgometom prije izbora čuo najmanje 50 puta. Sumnju pojačava i Prgometovo ponašanje nakon izbora kada je pod svaku cijenu forsirao da Most “preuzme odgovornost”. Milanoviću je Most dobar i prihvatljiv samo ako ga može upregnuti da ispunjava SDP-ove želje. U suprotnom, kada pokaže zube, preko noći pretvara se u “mostobran za spas zločinačke organizacije HDZ-a”.

Posebno je skandalozan odnos Milanovića prema predsjednici države. Nije tajna da između njih nikada nije bilo pretjerane političke ljubavi, ali to se u predsjedničinoj javnoj komunikaciji nikada nije moglo primijetiti. Zadržala je pristojan odnos prema Milanoviću kao šefu velike političke stranke. S druge strane, Milanović je pokazivao ne samo nedostatak poštovanja prema instituciji predsjednice nego i neotesanost i gotovo uličarsku drskost. Naivno sam vjerovao da se takva bahatost više ne može vidjeti u Hrvatskoj. Kako mu je malo pomalo izmicala premijerska pozicija, tako je Milanović postajao sve bezobrazniji i agresivniji. Njegova “prijateljska” upozorenja predsjednici da ne može raspisivati izbore zapravo su prikrivene prijetnje. Pritom se Milanović postavlja iznad svih, a jedino sebi i svojim partijskim podanicima dopušta tumačenje Ustava i zakona.Kako predsjednica po Ustavu ima obvezu štititi stabilnost države, mora se suprotstaviti agresivnom Milanoviću i zaustaviti njegovo neronovsko ponašanje.•     

 

Komentara 22

MR
MrkiMedo
08:18 17.12.2015.

Naravno da je tako. Nazalost, Milanovic je hrvatsku politicku kulturu spustio na najnize moguce grane i trebati ce godine (ako ne i desetljece) da se to donekle ispravi. A bez politicke kulture nema niti morala, dijaloga, zajednistva i svega ostaloga sto je potrebno da bi jedna zemlja mogla funkcionirati i napredovati.

AN
Anasta
08:35 17.12.2015.

Dosao je do dna. Svi smo taoci njegovog ega i slabo prikrivene agresije. Jasno je da gubi tlo pod nogama ali bi makar na kraju mogao gospodskije podnijeti svoj pad.

BK
B Kosa
10:27 17.12.2015.

Drazene moglo se vidjeti u izbornoj noci kako je Milanovic i SDP bili tuzni kada je presjednica dobila izbore, zato oni svaki njezin potez ignoriraju. Njima je tesko podnijeti da nije dobio antifasist

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije