Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN ORUŽANIH SNAGA

Predsjednica promaknula, odlikovala i pohvalila pripadnike Oružanih snaga

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
27.05.2017.
u 12:10

U više činove promaknuto je 108 pripadnika Oružanih snaga, odnosno jedan general, 20 časnica i 87 časnika te je pohvaljeno sedam pripadnika Oružanih snaga

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović donijela je u prigodi 26. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i dana Hrvatske kopnene vojske na na prijedlog ministra obrane odluke o promicanjima, odlikovanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Iz Ureda predsjednice priopćeno je kako je ukupno u činove promaknuto 108 pripadnika Oružanih snaga, odnosno jedan general, 20 časnica i 87 časnika i pohvaljeno sedam pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

U čin general-bojnika promaknut je brigadni general Miroslav Kovač, u čin brigadnog generala brigadiri Senad Fejzić, Tihomir Kundid i Perica Turalija te u čin komodora kapetan bojnog broda Ivo Raffanelli.

Promaknuto je 6 pukovnika u čin brigadira (od njih 1 pukovnica u čin brigadirke) i 1 kapetan fregate u kapetana bojnog broda.

U čin brigadira/kapetana bojnog broda promaknuta je pukovnica Lidija Frigelj; pukovnici: Bruno Bešker, Stanko Hrženjak, Mario Mavretić, Rajko Perić, Milan Vrbanc i kapetan fregate: Antun Flegar.

Dvanaest bojnika promaknuto je u čin pukovnika i jedan kapetan korvete u čin kapetana fregate (od njih 3 bojnice u čin pukovnice),

Trinaest satnika u čin bojnika i 2 poručnika bojnog broda u čin kapetana korvete (od njih 1 satnica u čin bojnice). U čin viših časničkih činova promaknuto ukupno 35 časnika od kojih je 5 žena. 

42 natporučnika promaknuta su u čin satnika, 8 poručnika fregate u čin poručnika bojnog broda (od njih 6 natporučnica u čin satnice i 1 poručnica fregate u čin poručnice bojnog broda), 2 natporučnika vojna specijalista u čin satnika vojnog specijalista (od njih 1 natporučnica vojni specijalista u čin satnice vojnog specijalista).

Sedam poručnika promaknuto je u čin natporučnika (od njih 1 poručnica u čin natporučnice), 9 poručnika vojnih specijalista u čin natporučnika vojnog specijalista (od njih 5 poručnica vojnih specijalista u čin natporučnice vojnog specijalista).
U činove nižih časnica/časnika promaknuto ukupno 68 časnika od kojih je 5 žena.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovne zapovjednice pohvaljeni su: brigadir Jugoslav Jozić, kapetan bojnog broda Joško Šantić, pukovnik Mirko Bošnjak, pukovnik Zoran Lipošćak, pukovnik Damir Perak, bojnik Pavo Kelava i desetnik Damir Sertić.

Komentara 3

TO
toljaga22
12:22 27.05.2017.

jugoslave tko ti dao ime?

Avatar Pop.košič
Pop.košič
12:47 27.05.2017.

promaknula bi i ja hasana i malog bujanca,moje prijatelje,al nisam mogla jer još nisu bili u ratu

Avatar haška rakija
haška rakija
12:44 27.05.2017.

jugoslava je također pohvalila,naša kraljica trotoara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije