Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.12.2015. u 14:00

Milanović u Saboru poput dječarca pokazao da je sve sramotan politički igrokaz

Nije najveći problem u tome što nas političke okolnosti ovisno o razvoju događaja mogu odvesti u ustavnu krizu, nego to što pojedini politički akteri, očito nedorasli situaciji u kojoj se država nalazi, to i priželjkuju. O tome nam je tako puno rekao tehnički premijer Zoran Milanović na neuspjeloj konstituirajućoj sjednici u Saboru kad je posve neprimjereno mjestu, okolnostima i aktualnom političkom trenutku poput dječarca, nesvjestan da nije na nogometnom terenu, proslavio što je njegov tim zabio gol. Nezrelim ponašanjem izbio si je i posljednji argument da sve to nije bio sramotan politički igrokaz koji pokazuje kako je spreman ići jako daleko, tako da ta igra postaje opasna za sve. Što znači prijetnja da privremenu nestranačku vladu aktualna tehnička vlada neće pustiti u Banske dvore? Tko će to spriječiti, policija? Koga će apolitični čuvari reda u državi slušati, tehničkog ili privremenog premijera i ministra?

Hoće li onda Kolinda Grabar-Kitarović kao vrhunska zapovjednica angažirati vojsku kako bi omogućila realizaciju svoga tumačenja ustavnih ovlasti? Što to "zveckanje" oružjem, makar samo verbalno, znači za stabilnost i budućnost zemlje!? Kakav dojam ostavljamo prema van i je li to primjereno za europsku zemlju!? Upravo stoga predsjednica ima povijesnu priliku "doktorirati" kao državnica tako da, zatomljujući političke sklonosti i prijepore, pokaže političku zrelost i bude faktor stabilnosti. Nije u duhu Ustava i kao njezina samovolja moglo bi se iščitati da nikome ne da priliku da sastavi Vladu, a i zbog različitih tumačenja taj "gubitak vremena", s obzirom na stav Mosta, manja je šteta od moguće ustavne krize. Ne može pogriješiti ako prvu šansu da Tomislavu Karamarku pa Zoranu Milanoviću ili obrnuto. Ali, ako mandat ne da nikome, onda se otvara mogućnost da uvijek tako arbitrira u postizbornim procesima pa i kad joj ne odgovaraju potencijalni mandatari.

Stoga se Ustav i ne bavi okolnošću u kojoj nitko ne bi dobio priliku sastaviti vladu.

Komentara 81

BB
bbmanbat
15:23 06.12.2015.

NOVE IZBORE, NOVE IZBORE

RA
ravko1952
15:03 06.12.2015.

Jadne su ove sdrpenjare u patološkoj mržnji prema Predsjednici. Za njih je ona nebitna a rigaju toliko mržnje da zapravo postaju smiješni. Bitna je institucija predsjednika i te kako. Vidjeti ćete uskoro...

MR
mrakomgluhijem
15:29 06.12.2015.

…zasto adminn dopusta vrijedjanje predsjednice ovim pianccccima?….dobivam zabranu komentiranja zbog pisanja velikim slovima, a uvijek pisem samo sa malim slovima….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije