Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova godina

Predsjednica 2019. dočekala s vatrogascima: '2018. ću pamtiti po porastu optimizma'

Zagreb: Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dočekala Novu godinu s vatrogascima
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/37
01.01.2019.
u 09:47

"Mislim da je bilo puno trenutaka, unatoč svim problemima s kojima se suočavamo, kada smo bili radosni, zajedno i kada smo to zajedništvo izrazili na najbolji mogući način"

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović Novu je godinu dočekala u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, a prethodno je posjetila i zagrebačku policiju gdje je građanima čestitala Novu godinu.

Čestitam svima novu godinu, da nam svima bude sretnija i uspješnija, rekla je predsjednica tijekom posjeta operativnom dežurstvu Policijske uprave zagrebačke.

Proteklu će godinu, rekla je, pamtiti po porastu optimizma.

Zagreb: Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dočekala Novu godinu s vatrogascima
1/12

"Mislim da je bilo puno trenutaka, unatoč svim problemima s kojima se suočavamo, kada smo bili radosni, zajedno i kada smo to zajedništvo izrazili na najbolji mogući način", rekla je predsjednica tijekom posjeta zagrebačkoj policiji.

Pohvalila je policiju za ponašanje prigodom povratka nogometne reprezentacije iz Moskve protekloga ljeta kada su "onako strpljivo radili s građanima i kada su noseći samo majice i šilterice održavali red među stotinama tisuća ljudi". "Takva se scena na ulicama velikih gradova više ne viđa", istaknula je predsjednica. 

Pogledajte video predsjednice i gradonačelnika u obilasku grada:

 

Nakon posjeta policiji predsjednica se uputila u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagrebu, gdje je s dežurnim vatrogascima u operativnom dežurstvu ispila novogodišnji šampanjac i čestitala Novu godinu.   

Predsjednici su vatrogasci prezentirali svoj radni dan i izlaske na intervenciju, vatrogasnu opremu i vozila, a ona im je donijela svoju domaću francusku salatu i predsjedničku tortu.

Još su se kratko nakon ponoći družili s predsjednicom, no ubrzo su stigli pozivi na intervencije, a zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih objasnio je novinarima da je to uobičajeno za novogodišnje noći koje većinom provode na putu za intervencije ili gase požar.

"Do 12 sati gorjeli su kontejneri za otpad, a nakon ponoći  počeli su ozbiljniji požari - požari auta i štale i mislim da nas čeka noć puna posla", rekao je Jembrih.

Predsjednica je prethodno posjetila i Dom za starije osobe Sveta Ana te se susrela s dežurnim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Pogledajte i video o tome što nas čeka u 2019.:

Komentara 35

IP
ilija.peroca1
12:29 01.01.2019.

Dok čitam ove komentare postaje mi jasno kako je moguće da u Lijepoj našoj postoje pristalice živog zida mosta itd. Socijaldemokrati su izgubili tlo pod nogama pa doticaju Milanović da ih dodajući jer nitko nema ni petlje da ukloni vrhunskogog političara Beru hahaha, HDZ pravi sitne pozitivne rezultate i saniraju propuste Milanovića ali se moraju reformirati da bar imaju svi čiste diplome. Vodja desničara sa lažnom diplomom je kao i bez vodje. Politička slika nije najljepša ali u ovom trenutku najviše odgovara HDZ- u . HDZ profitira na veliko od Predsjednice koja je povukla rekao bi veliki teret nakon dugo godina da se Lijepa N aša vidi u pozitivnom svjetlu širom svijeta .

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:32 01.01.2019.

Dezurnim leftard bolesnicima nije danas nova pa su u "akciji, a nemaju ni bozica kao normalni svijet. Predsjednici Zelim sretnu i jos uspjeniju novu i drugi mandat, ovi nek pate i pojedu si jetricu.

IP
ilija.peroca1
12:47 01.01.2019.

Svaka čast i Bandiću i Predsjednici zajedno su sa pučanstvom koje radi dok svi ostali kukaju i dijele nepravedno i bespoštedno negativne kritike a nisu kompetentni za iste a i sami imaju možda mnogo propusta u vlastitim obiteljima. Svi su su ukrali i vikali ubij ubij a on im reče "onaj tko je bez grijeha neka baci prvi kamen " mislim da i sami znadete završetak. Moje mišljenje je da su i predsjednica i Bandić najprivrzeniji HRVATSKOM pučanstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije