Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 banaka sudjeluje
Povratak na članak

Otkriveni detalji o subvenciji stambenih kredita. Tko se može prijaviti, kolike su kamate...

Ministar Štromar predstavio je kreditne institucije koje će sudjelovati u provedbi Zakona o subvencioniranju stambenih kredita.

Komentari 23

Avatar ivo587
ivo587
11:41 28.08.2017.

ti krediti jedino pogoduju bankama, a prema ostalima koji žele graditi kuću sa ušteđenim novcem su diskriminatorni. Jednom dijelu se daje novac poreznih obveznika, onom koji misli dizati kredite u bankama, dakle država plaća praktički kamate s našim novcem koje se slijevaju bankama. kako to nazvati nego kriminal.

VL
L3
luka_37
11:46 28.08.2017.

Zaboravili ste napisati da banke kao obvezu traže stalni posao, da roditelji, ako imaju sreće da rade ne mogu biti nosioci kredita za svoju djecu..znači tko može sudjelovati u natječaju..dječica gospode na vlasti koje su uhljebili u državnim i javnim firmama..sigurno ne sirotinja koja radi godinama na privremene ugovore i koji nemaju prosjek plaće dovoljan za podizanje tog kredita..KADA ĆE SE NAROD OSVIJESTITI DA JE TO SAMO JOŠ JEDAN LEGALNOG OBLIKA KRAĐE....

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
11:41 28.08.2017.

Uvesti porez na nekretnine tako da se za novu nekretninu plaća 150% više i onda donijeti subvenciju za kredit za tu nekretninu...Ako stavimo plus i minus sve ostaje isto samo su banke sad u plusu...

VL
BA
barica56
11:49 28.08.2017.

Samo da pitam koliki je porez na prvu nekretninu koji se sad plaća ako sam dobro razmel pa bi se sve trabalo zbrojit i oduzet pa čete doć do čudnih rezultata

VL
DU
Deleted user
12:41 28.08.2017.

Samo se nepismeni u hrvatskoj zadužuju. Visoke kamate, neizvjestan posao, niske plaće, oprostite točnije je dugotrajno niske plaće, svi krediti u stranoj valuti, odlazak i pad broja stanovnika, lukavije stanovništvo nego prije 10g, i slično... Kod nekretnina postoji jedno pravilo a to je kod rasta broja stanovnika rastu i cijene dugotrajno. izgrađuje se bolja infrastruktura, bolji su uvjeti života, grad više investira... A kod pada broja stanovnika je upravo suprotno. Čak i kad su lokacije na super mjestu, kraj jezera, mora, rijeke, u prirodi i slično, opet je tešto držati vrijednost nekretnine. špekulacije nekretninama je veliki rizik. np. mala kriza u kini (globalno) i ništa više nije vrijedno kao prije, a investicija je visoka. hrvatska je siromašna zemlja i tu je većinom svaka investicija povezana s većim rizikom.

VL
AR
Artukovic
11:49 28.08.2017.

Najgore je sto opet nece mladi ljudi uzimati te kredite vec ce se poceti mesetariti i muljati ko i sa svime u ovoj drzavi.Sta znaci ako ima stan a zeli veci?Znaci ima stan od 130m2 a htio bi od 180m2?

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
11:45 28.08.2017.

Gradjani se ne smiju upustati u tu avanturu, to vam je ilegalno sto oni rade. U kapitalistickom sistemu drzava ne smije sudjelovati u financiranju privatnih kredita, posebno ako to nije volja gradjana na referendumu, i posebno ako to ne vazi za sve gradjane. Pa nece porezni obveznici placati tudje privatne kredite? Nisu to novci drzave, HDZ-evaca i njihove Vlade, nego novci iz dzepa gradjana. To im ni Europska unija nece dozvoliti. To ne postoji nigdje u svijetu, osim u Sjevernoj Koreji mozda. Mi smo takvu drzavu imali i oni su uveli narode u rat i krvnicki se borili protiv takve drzave, a sada nam ponovo namecu isti taj sistem. Gradjani se trebaju strogo boriti protiv zlocinacke organizacije, oni to rade da pogoduju bankama, a narod placa iz svoga dzepa tudje kredite. Nikako ne smijete pristajati na to.

VL
KI
kinez14
18:28 28.08.2017.

A da li bi meni malo subvencionirali ovo kredita sto mi je ostalo jer ga uredno otplacujem cca 12 god.

VL
DU
Deleted user
12:19 28.08.2017.

Gospon Štromar, vaš bi vas omiljeni profesor Pribičević proglasil m ul cem ili tak nekaj slično.

VL
DU
Deleted user
12:56 28.08.2017.

Svako petljanje države u tržište nekretnina je pogrešno i štetno.

VL
EL
EldersRealm
12:56 28.08.2017.

Onaj tko se uvali u ovaj kredit, lose mu se pise.

VL
CA
Cafa
21:14 28.08.2017.

Ja se prijavljujem, i možda zaradim 15.000 eura od ovoga, ako bude sreće. Ali svejedno mislim da je ovo diskriminacija i prelijevanje iz šupljeg u prazno (od poreznih obveznika bankama) i da nema smisla subvencionirati kredit onima koji su kreditno sposobni. Stvarno ne vidim svrhu.

VL
NE
Necujato
18:09 28.08.2017.

Sve sto ide preko banaka je kod nas oduvijek i valjda zauvijek samo pljacka. Veca pljacka bi bila jedino da se ukljuce i teleoperateri

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
11:53 28.08.2017.

Zlocinacka organizacija pravi tesku kriminalnu prcijetinu od nase zemlje. Nije im dosta sto su do sada uradili, nego guraju zemlju i narod u jos vecu septicku jametinu da se za sto godina ne iskobeljamo iz govana. Ljudi, to vam je teski kriminal sto oni rade i vjerujte da cete morati sami otplacivati sve te kredite na kraju, jer ce ih tuziti druge banke u svijetu. To su privatne banke, nisu to drzavni fondovi, pa da oni dijele novac poreznih obveznika gradjanima. cak ni onda ne bi smjeli to raditi bez referenduma i dozvole gradjana.

VL
MI
Mikrovalna
13:02 28.08.2017.

Zar ovdje ne postoji ni jedan pozitivan komentar!? Svi samo pljujete bez i jednog normalnog argumenta. Stoji da ova mjera nije najbolje izvedena, ali ideja je sama po sebi sasvim uredu. Druga stvar što je napisani zakon aljkav, ali barem se dala prilika običnim građanima sudjelovati u tome. Od početka detaljno pratim sve oko ovog zakona i iako su neke stvari od samog starta nedorečene postoji i ona pozitivna strana. Žalosno je jedino što nije odobreno više sredstava od strane države i to je uz brzopletost pisanja zakona najveći minus cijele ove priče.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
12:26 28.08.2017.

Guverner Centralne Banke mora dati ostavku, posto ponovo dozvoljava politicarima i bankama da pljackaju siromasne gradjane. On je najveci krivac u citavoj toj prici i mora odgovarati za ove i za one prije kredite u stranim valutama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.