Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Memorijalni centar Domovinskog rata

Predrag Matić, Željko Burić i novinarka Alenka Mirković Nađ otkrili ploču u Vukovaru

Predrag Matić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
03.11.2015.
u 16:48

Šibenski gradonačelnik Željko Burić rekao je kako je iznimno ponosan što se nalazi na "ovome svetom tlu i pred zgradom koja nosi ime grada Šibenika"

Nekadašnja novinarka Hrvatskog radio Vukovara Alenka Mirković Nađ, zajedno s ministrom branitelja Predragom Matićem i gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem, otkrila je ploču na upravnoj zgradi u prostoru vojarne 204. vukovarske brigade koja nosi naziv Šibenik.

Vukovarskom vojarnom danas upravlja Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata koja okuplja niz lokacija vezanih za Domovinski rat. Matić je pojasnio kako će zgrade na prostoru vojarne nositi imena hrvatskih gradova i naselja koja imaju svoju ratnu priču.

– Šibenik je grad stradalnik Domovinskog rata i ovdje će stajati uz bok drugim hrvatskim gradovima koji su dali svoj obol slobodnoj Hrvatskoj – rekao je Matić dodajući kako Memorijalni centar sve više napreduje te da je iznimno zadovoljan radi toga. Istaknuo je kako je s početkom školske godine već oko pet tisuća djece prošlo kroz Vukovar.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić rekao je kako je iznimno ponosan što se nalazi na "ovome svetom tlu i pred zgradom koja nosi ime grada Šibenika".

– Projekt Memorijalnog centra je plemenita ideja, a našoj djeci će prenositi istinu o Domovinskom ratu i hrvatskom narodu koji je pretrpio golema stradanja braneći svoju zemlju. Vukovar i Šibenik su prijateljski gradovi koji su povezani i kroz povijesne momente kao gradovi na prvoj liniji obrane od agresora – rekao je Burić.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kazao je kako podržava svaki korak naprijed u gradu Vukovaru.

– Mislim da je to jako dobar projekt i ako se poveže s projektima Grada Vukovara, u sinergiji može ostvariti odlične rezultate – rekao je Penava. Ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut istakao je kako je upravna zgrada, koja od danas nosi ime po gradu Šibeniku, mjesto gdje će se donositi važne odluke i potpisivati akti te da ga posebno veseli što ona nosi naziv po Šibeniku, gradu koji je iznjedrio niz imena koji su hrvatsko ime širili i u svijetu. 

>> SDP-u ključne sve četiri zagrebačke jedinice, HDZ-u Slavonija i Dalmacija

Komentara 15

BI
billynik
17:41 03.11.2015.

Ovaj lik zasigurno konkurira za titulu najveće ljige u Hrvatskoj a i šire.

DE
dernek
17:31 03.11.2015.

Stvarno hoce li u invalidsku mirovinu samo neznam kako jeli to za ministarsko mjesto nema PTSP a za rad u skoli opet mu se javi taj PTSP

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
18:03 03.11.2015.

ovo je valjda najjadniji jado koji je sjedio u ministarskoj fotelji u bilo kojoj zemlji svijeta... jado jadni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije