Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas svježe

U Istri tramontana rušila stabla, udari vjetra dostizali 130 km/h!

Vjetar rušio stabla
Foto: Istramet
1/2
20.08.2017.
u 08:27

Vjetar je lomio grane, a lokalno čak i rušio stabla. Najjači udari vjetra izmjereni su u Dajli (125 km/h), Novigradu (106 km/h) i Poreču (82 km/h).

Sukladno najavama, izražena hladna fronta noćas je pogodila veći dio Istre. Posebno je opasno bilo na zapadu poluotoka gdje je naglo zapuhala olujna tramontana, javlja IstraMet. Udari vjetra pritom su dostizali i 130 km/h!

Vjetar je lomio grane, a lokalno čak i rušio stabla. Najjači udari vjetra izmjereni su u Dajli (125 km/h), Novigradu (106 km/h) i Poreču (82 km/h).

Što se tiče oborina, nisu zabilježene značajnije količine, piše IstraMet. Do 2 sata ujutro prema našim meteorološkim postajama obilnija kiša pala je jedino na Umaštini (32 mm) i Rovinjštini (23 mm).

Danas će u većini Hrvatske biti osjetno svježije nego jučer, ponegdje i za više od 10 °C nego jučer, uz povremenu mjestimičnu kišu i grmljavinu, na Jadranu i često jaku buru, gdjegod i s olujnim udarima, javlja HRT.

U Slavoniju, Baranji i Srijemu većinom kiša i grmljavina, a prema kraju dana djelomično razvedravanje. Zapuhat će umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 16 do 19 °C, a najviša samo oko 21 °C.

U središnjoj Hrvatskoj kiše će uglavnom biti u prvom dijelu dana, samo rijetko još uz mogućnost grmljavine, a poslijepodne će se barem djelomično razvedriti. Puhat će većinom umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura oko 15 °C, a dnevna između 21 i 23 °C.

Osjetno će osvježiti i na zapadu zemlje, gdje su još i ujutro mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. Zatim na sjevernom Jadranu postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje, a poslijepodne i u gorju. Najviša temperatura u gorju do 20 °C, a na moru oko 25 °C. Zapuhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. 

Do kraja dana umjerena i jaka bura zapuhat će i u cijeloj Dalmaciji. Bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, samo ponegdje uz pljuskove i grmljavinu. Najviša dnevna temperatura od 25 do 30 °C, a jutarnja između 20 i 25 °C.

Slična dnevna, ali i jutarnja temperatura bit će i na jugu Hrvatske. No izgledi za pljuskove su manji, pa će mnogima priželjkivana kiša biti rijetka pojava i tek u drugom dijelu dana. Slabo i umjereno jugo poslijepodne će na otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak, a navečer duž obale na buru.

Vjetar rušio stabla
1/5
Ključne riječi

Komentara 9

GV
golub Vaso
23:16 19.08.2017.

bombastični naslov za obične prirodne pojave

Avatar babas
babas
02:48 20.08.2017.

Fronta stigla i prošla,nije bilo 2000 udara munje već 20tak,poprilično je osvježilo,ali kratak pljusak,kiše nije dovoljno palo. Prognoza za sutra je prekrasan sunčan dan sa temperaturama i do 30 u popodnevnim satima. Ništa od vaših uragana,tuča,oluja,osim što ste svojim natpisima vjerojatno potjerali nešto turista.

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
23:24 19.08.2017.

eto Istro MASONI vam sad sve kroz HAARP Program uzimaju sto ste od turizma zaradili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije