Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pravo studiraju ispodprosječni, mladi nemaju motiv mijenjati Hrvatsku. Zašto, profesore Josipoviću?

ARHIVA - Zagreb: 29.04.2007. preminuo predsjednik SDP-a Ivica Račan
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
18.04.2023. u 13:10

Za samo 238 od 928 srednjoškolaca koji kandidiraju za upis, pravo je prvi izbor, s tim da je lani prosjek ocjena upisanih bio 4,1 za PF u Zagrebu, a 3,8 za PF u Splitu po čemu su potonji bili 137 u RH

Komentara 8

OT
otrovnijezik
14:35 18.04.2023.

Nije problem što studiraju nego su ti ispodprosječni nečiji sinčići i kčerkice koje moraju proći bez obzira na znanje.

BE
Beba
14:01 18.04.2023.

Ne treba toliko napadati naše pravosuđe. Ono se je pokazalo briljantnim kada je trebalo hrvatske heroje suditi za "ratne zločine", i uz to je vrlo uspješno oslobađalo stvarne zločince s druge srane "u nedostatku dokaza". Dokazi poput onih koje je,e, npr. u velikom broju DORH-u davao pukovnik Orkan nisu bili bitni. A tek ako čujemo što je rekao dr. Jonjić o svojim obranama branitelja i, po službenoj dužnosti, komšijske vojske, svaki daljnji komentar je izlišan.

TH
than
14:05 18.04.2023.

Pravo se ne studira, već se štreba. A kada se nešto buba napamet, onda je samo pitanje upornosti kada ćeš diplomirati. Dakle, ne diplomiraju nužno sposobni, već uporni. Zakoni se donose kao na traci, tako da kada diplomiraš zapravo ništa ni ne znaš. Oni kvalitetni odustanu tokom studija i odu studirati nešto drugo. Program pravnog fakulteta je zastario još kada sam ja studirao, a to je bilo prije cca 25 godina. Sada samo beremo plodove moje generacije. Neka Bog pomogne onima u Hrvatskoj kada novije generacije krenu provoditi "pravdu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije