Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.12.2014. u 12:00

Protiv Josipovićeva domaćina, predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Sandija Šole, podignuta je optužnica za financijske malverzacije u Karlovačkoj banci

Optužen domaćin Ive Josipovića

Ivo Josipović, predsjednik RH, promovirao je u ponedjeljak slogan „To je pravi put“ i odmah potom otputovao u Varaždin gdje je otvorio Europsko rukometno prvenstvo za žene. Put u Varaždin trebao je donijeti još malo besplatne promocije, no umjesto toga našao se u društvu USKOK-ova optuženika. Protiv Josipovićeva domaćina, predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Sandija Šole, naime, istog dana podignuta je optužnica za financijske malverzacije u Karlovačkoj banci. Pravi put tako je već na prvom zavoju imao bliski susret sa stranputicom.

U 48 sati provjerili 600.000 potpisa

DIP prebrojava potpise deset puta brže od Vlade

Peđa Grbin, predsjednik saborskog Odbora za Ustav, zatečen je efikasnošću Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koje je u manje od 48 sati provjerilo 600.000 potpisa građana za predsjedničke kandidate.

„Ne znam kako je DIP uspio sve te potpise provjeriti u dva dana i volio bih da i nas pouče“, ironično će Grbin za Slobodnu, aludirajući na sporost u provjeravanju potpisa za referendumske inicijative što može trajati unedogled. Kada je Vlada dobila potpise protiv outsourcinga, trebalo joj je puna tri tjedna dok nije objavila da je potpisa dovoljno pa je pravo pitanje koje Grbin treba postaviti – zašto Vladi treba toliko vremena za prebrojavanje referendumskih potpisa.

Demografija i demagogija
Vijećnici u Šibeniku odbili odreći se 150 kuna za djecu

Petar Mišura, županijski vijećnik HNS-a iz Šibenika, iznio je podatke da prijeti demografski potop pa je predložio da se iz županijskog proračuna izdvoji 840.000 kuna, odnosno 1000 kuna za očekivanih 840 beba. Novac je predložio skupiti otkidanjem od troškova Ureda župana i smanjenjem vijećničkih naknada za 150 kuna mjesečno. „Molim vas, pa tko će za 1000 kuna ići raditi djecu“, odgovorio mu je župan Goran Pauk, proglasio Mišuru demagogom, a skupština je, piše Slobodna, glatko odbila prijedlog.

Lalovčev poučak

Tko zna, dobit će sto kuna, a tko ne zna – pet milijuna

Boris Lalovac, ministar financija, izjavio je da će poreznom reformom građani dobiti prosječno 100 kuna mjesečno, kojima će „bolje raspolagati od bilo kojeg političara“.
Zašto će onda političke stranke dobiti 5 milijuna više?

>>Uloga škampa, jastoga i lososa u utrci za Pantovčak

>>Europski poljupci Dubravke Šuice i Ivice Dačića
 

Komentara 1

DU
Deleted user
12:51 10.12.2014.

Sličan se sličnom raduje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije