Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PREDSJEDNIK

Poznati detalji Milanovićeve inauguracije: Bit će 50-ak uzvanika, neće doći Bernardić

Zoran Milanović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
04.02.2020.
u 22:51

Inauguracija će potrajati između 45 i 60 minuta.

Zoran Milanović je čin inauguracije obaviti bez previše pompe, baš kao što je najavljivao. Ona će se održati u svečanoj dvorani Ureda predsjednika, 12. veljače, u točno 12 sati. 

Na inauguraciji prisustvovati 37 uzvanika te 13 sudaca Ustavnog suda na čelu s predsjednikom Miroslavom Šeparovićem, piše Jutarnji list.  Prisustvovat će predsjednik Vlade Andrej Plenković, četvorica njegovih potpredsjednika - Davor Božinović, Zdravko Marić, Damir Krstičević i Predrag Štromar, kao i Predsjedništvo Hrvatskog sabora, u kojem su predsjednik Gordan Jandroković te potpredsjednici Milijan Brkić, Željko Reiner, Furio Radin , Božo Petrov i Siniša Hajdaš Dončić.

Među uzvanicima će biti i predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov, ali i bivši predsjednici Republike Kolinda Grabar-Kitarović, Ivo Josipović i Stjepan Mesić, te Velimir Neidhardt, predsjednik HAZU-a. 

Inauguraciji će prisustvovati članovi Milanovićeva stožara, kao i članovi obitelji novoizabranog predsjednika. Kako piše RTL, na inauguraciji neće biti predsjednik SDP-a Davor Bernardić jer je Milanoviću cilj da ne bude predsjednika stranaka.

Inauguracija će potrajati između 45 i 60 minuta. Milanovića će na Pantovčaku dočekati Kolinda Grabar Kitarović nakon čega će se ceremonija održati na svečanoj dvorani. Milanović je na kraju otpratiti Grabar Kitarović do automobila kojim će ona napustiti Pantovčak, a istog dana vjerojatno će se održati i primopredaja dužnosti. 

Nisu poznati detalji glazbenog programa, no zna se kako će se izvoditi himna. Poznato je da Milanović neće nositi predsjedničku lentu, te neće biti niti garde ni straže. Za ovu inauguraciju osiguralo se 650.000 kuna, no kako će ova biti skromnija novac će se prenamijeniti. 

Pobjednički govor Zorana Milanovića


 

Komentara 33

ZA
zarko815
23:01 04.02.2020.

Slučajn predsjednik i sprdnja od inauguracije, to su nam nametnuli komunjarski mediji

BO
Bogodol
06:56 05.02.2020.

Ipak bi trebao pozvati Škoru jer je on naj zaslužniji što je zaveo jedan dio Hrvatskog naroda koji ne vidi prst pred nosom i tim potezom je slučajni predsjednik ni kriv ni dužan došao na mjesto predsjednika Hrvatske Države koju on uopće ne doživljava. Zanima me hoće li ponoviti rečenicu "Tako mi Bog pomogao", mislim da ne će jer taj ne predvidivi bahati karakter mu ne će dozvoliti. Mesić i Josipović su srozali ulogu predsjednika do dna, ali Milanović će dokazati da izpod dna postoji još jedno dno.

DE
derin
00:09 05.02.2020.

Ajmo biti iskreni 650 tisuća kuna nije neki prevelik novac za ceremoniju na Markovom trgu i zadržaje se lijepa državnička tradicija među narodom. Ovo djeluje prejednostavno i prebirokratski. Ili Milanović nije htio na Markovu trg jer bi onda morao zvati Bernardića, Marasa, kontroverznog Beljaka i ostalu plejadu s ljevice u izbornoj godini na oči narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije