Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

Stožer: Dvije novooboljele osobe u posljednja 24 sata

Koronavirus
Reuters/PIXSELL
10.06.2020.
u 14:03

Osoba je cijelo vrijeme bila bez simptoma i najvjerojatnije nije mogla biti zarazna za okolinu. Naime, unutar obitelji i među dosad obrađenim kontaktima nije bilo zaraženih

U posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je do sada ukupno zabilježeno 2249 pozitivnih osoba na COVID-19. Dosad se oporavilo 2130 osoba. Preminulo je stotinu i šest osoba. Još je 13 osoba na liječenju.

Trenutačno je potvrđeno ukupno 2249 osoba zaraženih koronavirusom, a dvije novooboljele osobe dolaze iz Primorsko-goranske županije i Grada Zagreba.

2130 osoba se oporavilo. 

Preminulo je stotinu i šest osoba.

Dosad je testirano ukupno 69.349 osoba, a u posljednja 24 sata njih 234.

Slučaj s Raba

Rabljanin koji je 17.ožujka 2020. došao na Rab iz Austrije, gdje radi i preventivno je bio u samoizolaciji, testiran je jučer prije povratka u Austriju. Test je pokazao da je pozitivan na koronavirus.

Prema riječima epidemiologa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, riječ je najvjerojatnije o staroj zarazi koja se dogodila još u vrijeme dok je boravio u Austriji, priopćili su iz Stožera.

Osoba je cijelo vrijeme bila bez simptoma i vjerojatno nije mogla biti zarazna za okolinu. Naime, unutar obitelji i među dosad obrađenim kontaktima nije bilo zaraženih. Još se radi serološki test koji će konačno utvrditi je li riječ o infekciji starijeg datuma, o čemu će javnost također biti izviještena. Inače, na cijelom području PGŽ imamo samo tri osobe koje se još uvijek vode u statusu aktivnih slučajeva.

 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Vulcan
Vulcan
13:06 10.06.2020.

"Osoba je cijelo vrijeme bila bez simptoma i najvjerojatnije nije mogla biti zarazna za okolinu." Kako sad to kad je najveći problem korona virusa bio upravo taj da možeš biti zaražen, nemati nikakve simptome i na taj način, neznajući, zaraziti druge. Sad na jednom nije mogao biti zarazan jer nije imao simptome?? Tko je tu lud??

Avatar otacdomovine1
otacdomovine1
13:17 10.06.2020.

Citiram: "najvjerojatnije". Osim toga, bio je u samoizolaciji.

GO
goga12
14:21 10.06.2020.

Ma vjerojatno je prebolio koronu dok je bio 2 tjedna u izolaciji, kad je doša iz Austrije. A kasnije više nije bio zarazan i eto ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije