Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamotana u jorgan

Na ulici u Požegi policija pronašla napuštenu bebu

Požeška bolnica
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
10.03.2015.
u 19:29

Policija je isključila sumnju da je dijete žrtva otmice.

Isključena je mogućnost da je sedmomjesečna beba, koja je u noći s nedjelje na ponedjeljak pronađena na križanju Ulice Pavla Radića i Vojne ceste u Požegi, bila žrtva otmice. To nam je nakon poduzetih izvida potvrdila glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Intenzivna istraga

Postupajući po anonimnoj dojavi građana o navodnoj otmici djeteta, policajci su na ulici pronašli napušteno dojenče bez nadzora. Djevojčica je bila toplo odjevena i zamotana u jorgan. Odnijeli su je u Opću županijsku bolnicu u Požegi.

– Dijete je zbrinuto, ne nalazi se u opasnosti po život i zdravlje te će biti obuhvaćeno primjerenim mjerama obiteljsko-pravne zaštite – kazala je glasnogovornica požeške policije.

Kako doznajemo, djetetova majka (29) naknadno se pojavila u požeškoj bolnici, tvrdeći da joj je dijete oteto. Od svoje priče ni kasnije nije odstupila, premda je, po drugoj verziji, riječ o mentalno nestabilnoj osobi koja je sama ostavila svoje dijete na pločniku. I u policiji negiraju njezine navode. Kako bi rasvijetlila okolnosti događaja, policija u suradnji s drugim službama i predstavnicima pravosudnih tijela provodi intenzivno kriminalističko istraživanje u području kaznenopravne zaštite djeteta.

Bez dodatnih informacija

U policiji o ovom slučaju nisu ništa govorili sve do utorka kasno poslijepodne, kada su nakon novinarskih upita potvrdili da su pronašli bebu koja je bila bez nadzora. Dodali su kako, uvažavajući prava i interese djeteta, o navedenom događaju neće biti dodatnih informacija.

>> 18-mjesečnu bebu pronašli živu nakon što je 14 sati provela u ledenoj rijeci

>> Obiteljima djevojčica koje su zamijenjene u rodilištu po 2 mil. eura

Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
19:49 10.03.2015.

Centri za socijalnu skrb su brzi kada siromasnim postenim obiteljima radi neimastine treba oduzeti djecu radi slabog imovinskog stanja.Medjutim se necuju kada nenormalni roditelji"skrbe"za svoju djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije