Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST NE JENJAVA

Zračne snage krenule na nova požarišta

Požar - kanaderi lete iznad Podstrane
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
19.07.2017.
u 20:51

Izbačeno je oko 26.500 tona vode

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u srijedu su gasile požar kod Splita te na drugim požarištima.

Tako su dva kanadera CL-415 najprije sudjelovala u gašenju požara kod Raslina, u blizini Šibenika, a zatim na predjelu Kozjak-Turići kod Knina. 

Požar - kanaderi lete iznad Podstrane
1/12

Od početka protupožarne sezone 1. lipnja zračne snage 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz Vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika sudjelovale su u gašenju 104 požara (39 u Šibensko-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj, 26 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Ostvarile su oko 850 sati naleta, pri čemu su izbacile oko 26.500 tona vode te prevezle 193 vatrogasca i vojnika i 12 tona vatrogasne opreme i vode.

Požar - kanaderi lete iznad Podstrane
1/13

Komentara 2

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
21:00 19.07.2017.

rusi su nam nudili berieve protupozarne avione za sukcesijski dug...ta beriev ima vode kao deset canadera ne da gasi vec natopi teren za godinu dana...naravno nasi su odbili sta ce nam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije