Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplodirala plinska boca

Požar u Splitu: Ruknulo je dva puta, gosti su bježali iz hotela goli i bosi, bio je pravi stampedo

U restoranu u središtu Splita izbio požar
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.07.2019.
u 22:43

Vatrogasci su požar nešto prije 22 sata vatru stavili pod kontrolu, no još su na terenu dok ga ne proglase ugašenim. Sutra ujutro će se na mjestu događaja obavit očevid kako bi se utvrdio uzrok eksplozije

U eksploziji plina koja se u petak oko 21 sat dogodila u restoranu u središtu Splita, na Pjaci nema ozlijeđenih osoba, no procjenjuje se da će materijalna šteta biti velika.

Do požara je došlo nakon što je, po prvim informacijama, eksplodirala plinska boca što je izazvalo veliki požar zbog čega je na teren izašao veliki broj vatrogasaca. Brojni turisti koji su se u to vrijeme bili u središtu grada  razbježali su se po uskim gradskim uličicama.

U restoranu u središtu Splita izbio požar
1/11

U gradu je, kako javljaju čitatelji Slobodne Dalmacije, nastala panika.

- Ruknulo je u 21:12, i to dva puta. Gosti su se razbježali, padali, posrtali, ulazili u druge restorane kako bi se zaklonili. Koliko vidim hotel koji se nalazi povrh restorana nije izgorio, iako su gosti hotela goli i bosi bježali. Pjaca je u tu uru bila puna i nastao je pravi stampedo, pa je prava sreća da nema ozljeđenih, bar ja nisam vidio. Pohvala vatrogascima jer su došli nakon par minuta - ispričao je očevidac za Slobodnu, navodeći da su turisti mislili da je bomba i teroristički napad. 

Na terenu su osim vatrogasaca i djelatnici Hitne medicinske pomoći, a tamo je stigao i gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Vatrogasci su požar nešto prije 22 sata vatru stavili pod kontrolu, no još su na terenu dok ga ne proglase ugašenim.Sutra ujutro će se na mjestu događaja obavit očevid kako bi se utvrdio uzrok eksplozije.

Ključne riječi

Komentara 35

PR
predator57
00:18 27.07.2019.

Koliko glupi novinari, plinska boca nikad ne explodira, da je ona explodirala, krov bi bio u podrumu. Ovdje je naj vjerovatnije došlo do nekontroliranog curenja plina kroz plisnsko crijevo,ili kod spoja sa bocom, ili spoja sa trošilom. Zato kad pišete,, ne pišite gluposti. Ako neznate informirajte se prije objave na portalu.

SC
Santo_CavernicoIo
01:20 27.07.2019.

književno se ne kaže ruknulo, nego grunulo!

5S
505.scrtom
22:34 26.07.2019.

Čeha među njima nema,oni jedu samo paštetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije