Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali BOK fest

Povorke mališana Bjelovaru udahnule kazališno ozračje

otvorenje malog BOK-a (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
21.03.2012.
u 13:32

Mališanima će mali BOK do nedjelje nuditi sedam predstava u 11 izvedbi, a riječ je o najnagrađivanijim ostvarenjima

Uoči predstave Pinokio u izvedbi Scene Gorica, gradonačelnik Antun Korušec svečano je otvorio jubilarni 10. mali BOK fest kojim Bjelovar još jednom postaje središte kazališne umjetnosti.

– Ne bih želio razlučivati koji je važniji, mali ili veliki BOK, no sigurno je da je ovaj vaš dječji festival najzanimljiviji, a trudit ćemo se da takav ostane i ubuduće – mnogobrojnoj je djeci poručio gradonačelnik Korušec.

Prvog dana u ponudi je bila i predstava “Ogledalce, ogledalce”, a uslijedit će “Družba Pere Kvržice” Gradskog kazališta Žar ptica, potom “Vještica Hillary ide u operu” HNK Zagreb, zatim “Čarobna noć u parku” Bjelovarskog kazališta, “Djevojčica i profesor” Merkuri teatra, a zavjesa će pasti u nedjelju u 17 sati bjelovarskom predstavom "Grozdana na zrnu papra".

Dolaskom BOK-a živnulo je i ozračje u gradu, ponajprije organiziranim povorkama mališana koji hrle u kazalište. Nadalje, Bjelovar će nakon malog BOK-a od 27. do 30. ožujka prvi put biti domaćin susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ, a koji će biti svojevrsni nadomjestak za kazališne radionice, koje su prijašnjih godina bile sastavni dio prepoznatljivosti malog BOK-a, a koje su pak zamrznute zbog recesije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije