Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRATILI SU KONFERENCIJU

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerit će istinitost Kujundžićevih podataka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.01.2020.
u 16:40

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković potvrdila nam je da će se ispitati i druge javno dostupne informacije koje bi mogle upućivati na povredu neke od odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Konferenciju ministra zdravstva Milana Kujundžića pratilo je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje najavljuje da će provjeriti istinitost i točnost svih podataka navedenih u podnesenim imovinskim karticama Milana Kujundžića. 

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković potvrdila nam je da će se ispitati i druge javno dostupne informacije koje bi mogle upućivati na povredu neke od odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa. To je primjerice činjenica da je ministru zdravstva pozajmicu dao Miro Palac, predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net i vlasnik ljekarni Palac. S druge strane, Novaković objašnjava i je li ministar trebao u imovinsku karticu unijeti izmjene vezane uz vrijednost nekretnina.

– U odnosu na promjenu vrijednosti nekretnine, dužnosnici su dužni prijaviti onu promjenu uslijed koje je nesporno došlo do promjene tržišne vrijednosti nekretnine, primjerice prenamjena nekretnine, izgradnja kuće ili nekog drugog objekta na postojećoj nekretnini... i to istekom godine u kojoj je promjena nastala. Dužnosnici nisu u obvezi prijavljivati promjene u vrijednosti nekretnina do kojih je došlo uslijed kretanja na tržištu nekretnina – kaže Novaković.

Komentara 7

Avatar Ronin
Ronin
20:28 27.01.2020.

Ministarstvo zdravstva isplatilo 4.7 milijuna kuna susjedu i poslovnom partneru Kujundžićevih. Evo. To provjerite.

ST
stric27
17:40 27.01.2020.

Časni Sud HDZ-a ahahahahahahahahahhahahahaha

Avatar Bud Humski
Bud Humski
19:30 27.01.2020.

Gusta magla je prekrila slucaj Stipe Mesica koji je svojedobno kupio ”stancinu” u elitnom dijelu Zagreba... Kostala je nesto vise od tri milje kunica. Stipe je dostojanstveno i ponosno odsutio rezanje "klerofasista, ustasa i ognjistara" od kud’ mu lova. Od onih ukradenih australijskih cekova ne bi imao dosta ni za garazu... Sumnjalo se da je u pitanju honorar od predavanja u prepunom Domu Hrvatske vojske u kojem je Stipe odrzao predavanje ”Divizioni u Regionu”, uz simultani prijevod na hrvatski. Ali, taj ”rasomon” prekinuo je sam Stipica pa je nakon godinu dana sutnje otkrio da mu je lovu pozajmio ”bez kamate! i bez povrata!” prijatelj iz Slovenije! I svi su odahnuli. Opce je poznato da ako se Hrvat nadje u frci, dovoljno je da se obrati Slovencu i problem je rijesen! Svi sretni i zadovoljni! "Neovisnim" hrvatskim medijima nije padalo na pamet stvarati histeriju oko takvih sitnica, niakavih komisija ni frke oko imovinske kartice nije bilo, Stipica se i dalje cereka narodu u facu sa TV ekrana... prica jeftine viceve, putuje s vasara na vasar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije