Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put u Helsinki

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo postupak zbog korištenja Vladinog zrakoplova

Vladin zrakoplov
Foto: Borna Filić/PIXSELL
16.11.2018.
u 13:18

Delegacija HDZ-a išla je s premijerom Andrejom Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem koji su imali i sastanke s finskim premijerom i predsjednicom parlamenta

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa danas je otvorilo postupak temeljem otkrića 24 sata da je Vladin zrakoplov korišten za odlazak delegacije HDZ-a na Kongres Europske pučke stranke u Helsinki, glavni grad Finske, službeno je potvrđeno.

Prema pisanju 24 sata, delegacija HDZ-a je išla s premijerom Andrejom Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem koji su imali i sastanke s finskim premijerom i predsjednicom parlamenta. To je bilo opravdanje za službeni zrakoplov kojim su išli i drugi ministri, ali kao stranački dužnosnici. Službeni sastanci su trajali samo 7. studenog, a delegacija koja je bila na Kongresu je prenoćila, bila na nastavku kongresa pučana i tek se onda vratila Vladinim zrakoplovom. 

Vladin zrakoplov
1/13

Vlada nije odgovorila jesu li uz let državnim avionom platili smještaj za osmeročlanu delegaciju. HDZ je samo rekao da su oni pokrivali sve troškove vezano za Kongres EPP-a, ali također nisu, navode 24 sata, dostavili nikakav dokaz da su oni snosili troškove za one koji su išli na put u dvojakoj funkciji: kao ministri i stranački dužnosnici.

Povjerenstvo će tražiti sve račune i dokaze, pa će se i Vlada i HDZ morati o tome službeno očitovati instituciji koja će provjeriti je li bilo zlouporabe državnog novca. 

Na Kongresu su osim Plenkovića i Jandrokovića sudjelovali još i Lovro Kuščević, Tomislav Tolušić, Davor Božinović, Željko Reiner, Nada Murganić. Murganić je rekla da je doletjela dan ranije ekonomskom klasom, ali ne i kako se vratila. 

Pogledajte i prepirku Brune Esih i Andreja Plenkovića u Saboru:

Komentara 6

DU
Deleted user
13:36 16.11.2018.

Toliko smo duzni inozemnim gospodarima ..a plenki se sa kamarilom vozi avionom... ...avion koji me podsjeca na diktatore treba prodati odmah ...pa zg je povezan sa svim gradovima u evropi ..pa neka se voze kao i ostali putnici...itd.ali oni suu predstavnici tzv.zlatne stvarne neokomunisticke mlafezi...skh

GV
golub Vaso
13:52 16.11.2018.

HDZ je hrvatska LoL

AN
AnteKino
06:28 17.11.2018.

Moraju malo i taj avion koristit inače im bude zahrdjao , ili ga prodat svejedno .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije