Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasterećenje rada

Povećavaju pritisak na Vladu: HUP traži manje opterećenje plaća, porez na rentu bio bi 15 puta veći

04.03.2023.
u 11:31

Izjednačavanje poreza na najam objekata turistima s ostalim oblicima dohotka od kapitala moglo bi donijeti 330 milijuna eura godišnje!

Komentara 6

Avatar R2D2
R2D2
12:44 04.03.2023.

Ako bude 4.500 kn po ležaju, više nemam računicu za iznajmljivanje, s obzirom na popunjenost od najviše dva i pol mjeseca, realno dva mjeseca. Jer osim poreza, plaća se boravišna pristojba, turistička, pdv kroz režije, održavanje i ulaganje. Moj rad isto tako košta, no za njega više neće ostati previše.

ZA
zacmil1
13:43 04.03.2023.

Opteretite i uništite sve ostale samo nemojte tražiti da se broj uhljeba smanji. Super računica 1200 Eura za jedan bračni krevet poreza na dohodak, a ako postoji pomoćni i razvlači se još 1200 pa plus turistička, boravišne, režije, cjelogodišnji paušali na iste, cjelogodišnji računi za odvoz smeća iako se isto odvozi 60-80 dana, porez na nekretninu za odmor iako rentate i plaćate sve prokleta davanja za rentu, kvarovi i održavanje kojeg uvijek ima, čišćenje koje košta ko svetog Petra kajgana pa obavljate sami, još ako je jedini apartman u kojemu vi i vaši jedan period od ti 60-80 dana boravite. Ma super ste. Dok su mnogi od vas vrlih poduzetnika dvije godine korone hladili cojones na račun države, niste se zamarali kako će preživjeti iznajmljivači apartmana dok su im lokalni uhljebi namete podizali strahujući za vlastite plaće. Već sada kad je krenulo idemo otimati. A ovaj pametni prijedlog dovesti će opet do poskupljenja pa će razliku platiti krajnji korisnici, gosti. Zaboli vas za njih, nisu vaši. Prokleti uhljebistan. Sve prodat strancima, odjaviti i ništa ne dati.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:30 07.03.2023.

Niti je normalno 40 eura niti je normalno 600 eura. 200 eura bi bilo više nego pristojan iznos. To se zaradi u max tjedan dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije