Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Online katalog

Povećati udio hrvatskih proizvoda u sustavu javne nabave

Tajana Kesić Šapić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
01.06.2016.
u 15:11

- Nažalost, naručitelji su nedovoljno informirani o postojanju jednako kvalitetnih i cijenom konkurentnih domaćih proizvoda. Stoga smo krenuli u izradu kataloga, jer želimo pomoći našim proizvođačima da što lakše uđu u sustav javne nabave i međusobno se povežu – kazala je direktorica Sektora za industriju i IT pri HGK Tajana Kesić Šapić

Sektor za industriju i IT Hrvatske gospodarske komore osmislio je i izradio Online katalog hrvatskih proizvoda, koji treba postati alat za povećanje udjela hrvatskih proizvoda u postupcima javne nabave.

Više od 40 milijardi kuna godišnje odlazi u sustav javne nabave, a vrlo malo tih sredstava dolazi hrvatskim proizvođačima. - Nažalost, naručitelji su nedovoljno informirani o postojanju jednako kvalitetnih i cijenom konkurentnih domaćih proizvoda. Stoga smo krenuli u izradu kataloga, jer želimo pomoći našim proizvođačima da što lakše uđu u sustav javne nabave i međusobno se povežu – kazala je direktorica Sektora za industriju i IT pri HGK Tajana Kesić Šapić u Slavonskom Brodu.

Želja autora je da se u katalog upiše što više članica Hrvatske gospodarske komore i njihovih proizvoda, bez obzira na njihovu veličinu, te da podaci budu provjereni, kvalitetni i prilagođeni potrebama projektanata. Unos podataka u katalog kao i njegovo korištenje je besplatno.

>>Nakon kupnje Labuda i ‘malog’ Badela, razmatra i Badel 1862

Komentara 2

ZH
zhecko
16:41 01.06.2016.

Moram vas razočarati, jer ova želja nije moguća zbog strogih EU pravila - svi proizvodi sa područja EU moraju imati isti treman, nema više patriotskog protežiranja domaćih proizvoda, čak ni u oglašavanju !!!

JA
Jasamtotalnopoludio
15:55 01.06.2016.

Pa dobro jutro!! Dobro da ste se sjetili!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije