Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marić o štrajku
Povratak na članak

'Povećanje plaća od tri posto je fer. Uvijek će neki misliti da su dobili manje od ostalih'

Na komentar kako sindikati traže povećanje šest do sedam posto, Marić dodaje kako je od nekih u sabornici čuo čak i prijedloge o povećanju od 10 posto

Komentari 12

Avatar nekakav
nekakav
13:15 19.11.2018.

ne puštaj mariću! al s druge strane ako država digne plaću svojim radnicima, i privatni sektor će morati dizati. kad je država zamrzavala plaće, privatnik je žestoko rezao plaće radnicima, nek sada naprave obratno! mi ne smijemo biti protiv dizanja plaća u jednom sektoru, mi moramo biti za dizanje plaća svima! jer ako činovnik bude imao veću plaću, više će i kupiti od 'privatnika', koji će pak zbog većeg prometa moći dići plaće svojim radnicima, koji će pak više trošiti i uplaćivati poreza državi, i tako se u tom krugu suma novca samo povećava. nije amerika ili njemačka bogata zato jer ima visoke plaće, već zato što taj kotač mažu sa svih strana i ne rasipaju novac na gluposti. dal si nijemac uzme kredit za auto, da mu je rata 35% primanja? ne! al hrvat da, i još mu nije jasno da si on to po njemačkom shvaćanju ne može priuštiti, jer ima daleko potrebnijih stvari od 'auta'!

VL
HR
Hrvatska
13:01 19.11.2018.

Ne daj vise Maricuu!

VL
MA
Marko1337
15:16 19.11.2018.

Marić ne najbolji minstar financija kojeg smo ikada imali, pravi izbor Plenkovića . Mlad, sposoban, nenametljiv, bistar i nije postavljen po političkoj lijniji, za razliku od linića i sve komunjarske kukulele bagre.na čelu sa slučanim bitangom

VL
DD
ddh
18:14 19.11.2018.

Gosp. Maricu odluku o strajku nisu donijeli radnici, nego Ribic. Usprkos tome stvar se da vrlo lako rijesiti. Svi koji krenu u strajk moraju dobiti momeentalni otkaz i biti najureni. Zaustavite cijeli System ako treba i nedajte se ucjenjjivati. Takoo cete se bar vrlo brzo rijesiti SDP-ovih uhljeba i onih koji u cijelom sustavu bezkorisno sjede i koji su tako i tako visak. Tu mislim u prvom redu na administraciju.. Kod ponovnog zaposljavanja treba dati vece place zdrastvenim i socijalnim radnicima, dati vece place policistima, ali nikako uciteljima ili cinovnicima. Ucitelji su s obzirom na to, da efektivno rade samo ca. 8,5 mjeseci u godini i preplaceni. Ako to ne shvacaju, onda su si sami krivi, a cinovnici rade u prosjeku ca. 6 sati na dan, pa im je sadasnja placa vec previsoka.

VL
Avatar indigo25
indigo25
14:33 19.11.2018.

Najlakše je cimati ministre da ti povećaju plaču. A da probate naći posao ili postati poduzetnik. Pa si možeš sam odrediti kolku ćeš plaču. Samo je jedini problem što tu plaču moraž zaslužiti.

VL
ST
stefj
12:57 19.11.2018.

E sad, kada se krene u raspravu što je fer, a što nije, to može trajati do beskonačnosti... Da li je fer povećanje plaća državnim i javnim službama i to za više nego što raste BDP, naročito ako znamo slijedeće; tokom krize nitko u tim strukturama nije dobio otkaz, nego je broj zaposlenih narastao za preko 40-50.000, dok je realni sektor to platio gubitkom 200-250.000 radnih mjesta. Sada je prosječna plaća u tim sektorima veća 40% od one u proizvodnji... Ako gledamo godine prije krize, već sada imaju veću plaću nego tada, a BDP još nije dosegao onaj prije SDP-a iz 2011., a kamoli onaj iz 2008. Uz to ima ih više, dok onih koji ih uzdržavaju ima nekih 150.000 manje... Uz takvu politiku, birokraciju i sindikate, što uopće poslodavcima treba konkurencija, pa te 3 stvari te unište i prije nego se razmišlja o tržištu... Nije uopće čudno što je najposjećeniji poslovni event bilo predavanje kako i gdje otvoriti tvrtku izvan Hrvatske, te preseliti poslovanje tamo. Jedno VL to nikako ne želi staviti u natjecanje za najbiznis događaj godine...

VL
GV
golub Vaso
15:47 19.11.2018.

sucima 6%

VL
ZA
zagorecvz
15:13 19.11.2018.

Prvo smanjiti namete na plaće u realnom sektoru u visini povečanja plaća ekipi iz "nadogradnje"

VL
CI
cinbenik
13:02 19.11.2018.

Najmanje fer,je biti ministar u vladi politicke trgovine i ucjena,nenarodnoj i nebiranoj.Isto nije fer upropastiti Agrokor,pa onda uci u vladu,koja pomaze da se opljacka i agrokor i drzava...Nije fern nepriznati da si naslijedija rast Hrvatske,nego obmanjivati Hrvatice i Hrvate,da si ti pkreno rast Hrvatske,a u stvari ga skoro zaustavli sa HDze klikom....Nije takodje fer tjerati Hrvatice i Hrvate sa ognjista nazor,nedemokratsko vladavionom,nenarodnom,nebiranom,ucjenama i politickom trgovinom....

VL
RI
rightside
13:21 19.11.2018.

a ovoga nemojte uzimat za ozboljno,, cim mu se "obezbedi" novi zakon o sukobu interesa ode taj iz vlade a zasad on samo ispunjava zahtjeve anemije,prema tom,,kad je anemija sve bahatiji,,onda i hrvati trebaju izici van na ulicu i pokazat svoje pravo protivljenja samovolje nekih bahatih stvorova,,btw jos uvjek nema istrage oko borg grupe, savorice, anemije i love iz agrokora????zbilja ljudi iz "institucija pravne drzave" budno paze da ne "povrede" anemiju,,))))))

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.