Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.10.2014. u 12:00

Pouku je dobio i SDP – da se bahatost ne isplati

Nakon izbora u Sisačko-moslavačkoj županiji, HDZ-ova koalicija i dalje ne zna za poraz. Istina, kandidatu Ivi Žiniću falilo je dvjestotinjak glasova da pobijedi već u prvom krugu (osvojio 48,43%), no s obzirom na to da je njegov glavni protukandidat Davorko Vidović iz SDP-ove koalicije zaostao gotovo 15%, jasno je da je riječ o pobjedi.

Takav rezultat, međutim, pouka je i za desnu i za lijevu koaliciju. HDZ-ova bi koalicija, naime, odnijela punu pobjedu već u prvom krugu da se jedan od koalicijskih partnera na državnoj razini, HSP dr. A. Starčević, nije odlučio na soliranje. Nije prošao loše, dobio je 4,12% (1679 glasova), ali je time samo ponovio pogrešku, koja je desne koalicije uvijek stajala pobjeda, jer je dolazilo do rasipanja glasova njihovih birača. Uz to, taj HSP-ov pokus stoji i novca, drugi krug izbora koštat će poharanu županiju tri milijuna kuna. U HDZ-u, međutim, nema ljutnje zbog tog “incidenta”, no kažu da se nadaju da će HSP-AS Ruže Tomašić sada to “kompenzirati” snažnom potporom Žiniću u drugom krugu.

Pouku je dobio i SDP – da se bahatost ne isplati. Jer uvjerenost da će se, unatoč skandalu s Lovrić-Merzel, Vidoviću moći uvaliti na listu kao “nove” ljude i dva Lovrić-Merzeličina dožupana, bila je, blago rečeno, bahat pokušaj.

>> Bitka HDZ-a i SDP-a: Žinić i Vidović idu u drugi krug izbora

Komentara 5

MR
midnight rose
12:48 14.10.2014.

Ivo Žinić, novi župan Sisačko - moslavačke županije! Idemo do pobjede!

NE
nenadbat
13:47 14.10.2014.

Odlična analiza.Sve potpisujem.

TO
Toni12345
12:51 14.10.2014.

HSP AS sada zna da samostalno ništa ne vrijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije