Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Crosco

Potvrđena optužnica protiv Bojana Milkovića i Miroslava Pacaka

\'18.05.2010., INA, Zagreb - Press konferencija nakon zavrsetka glavne skupstine dionicara Ine. Bojan Milkovic, glavni izvrsni direktor Ine.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/Pixsell
26.04.2012.
u 17:19

Prema navodima optužnice, dvojac se tereti da je još od siječnja 2002. pa sve do kraja prosinca 2009. godine kooperantima mitom uvjetovao dobivanje posla

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu kojom se Bojan Milković, bivši predsjednik Uprave Crosca, te Miroslav Pacak, voditelj projekta remonta platformi, terete za primanje oko osam milijuna kuna mita. USKOK-ova optužnica, podnesena protiv njih dvojice krajem prošle godine, potvrđena je iako su branitelji Milkovića i Pacaka upozoravali na neke po njima bitne propuste. Uostalom, i sam USKOK je već jednom od suda tražio da im se optužnica vrati, zbog, kako su tada kazali, tehničkih razloga, iako nisu objasnili što ti tehnički razlozi znače.

Prema navodima optužnice, dvojac se tereti da je još od siječnja 2002. pa sve do kraja prosinca 2009. godine kooperantima mitom uvjetovao dobivanje posla. Tražili su, tvrdi USKOK, od pet do 10 posto neto vrijednosti ukupno izvedenih radova, a traženi su novac direktori tvrtki koje su s njima poslovale i davali.

Prema optužnici, Milković se tereti da je nakon što je 14. siječnja 2002. potpisan ugovor o poslovnoj suradnji dobio od izvođača radova u više navrata najmanje 300.000 kuna. Uz to, USKOK tvrdi da su on i Pacak zajedno uzeli još 7,4 milijuna kuna mita. Milkoviću se stavlja na teret da je kao nagradu za dobivene poslove dobio još i skupocjeni mobitel te umjetničku sliku. U optužnici je zatraženo i oduzimanje primljenog mita od obojice okrivljenika u slučaju osuđujuće presude.

Što se tiče primjedbi branitelja, oni su naveli da bi se na svaki period optužnice trebao primijeniti zakon koji je u to vrijeme vrijedio jer to znatno utječe na visinu zapriječene kazne. No Optužno vijeće taj je prigovor odbilo potvrdivši optužnicu.

Komentara 1

NA
naftaš
18:42 26.04.2012.

Pokrali su i uništili Crosco u zatvor novce oduzeti i vratiti Croscovcima koji krvavo rade po cijelom svijetu dok banda pljačka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije