Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovisni o uvozu
Povratak na članak

Potrošnja energije u EU 2,5 posto ispod razina iz 1990.: Kakvi su podaci za Hrvatsku?

Njemačka je u 2015. ostala najveći potrošač energije u EU, s 314 milijuna tona ekvivalenta nafte, odnosno 19 posto ukupno potrošene energije u 28-članoj EU.

Komentari 2

Avatar nekakav
nekakav
10:34 21.02.2017.

iz ovog brda podataka se ne vide ključne stvari. kolko nuklearki je zatvoreno po europi, kolko je novih i kolke snage izgrađeno hidroelektrana, kolko od ove potrošnje se pokriva solarima i vjetrenjačama, kolko je manje ugljena, kolko je više plinskihh centrala... kad već radite ovakve objave, ajd se onda malo potrudite, pa dodajte nešto što znate i iz drugih izvora. lako ste mogli iz onih bajki o 20-20-20 saznati sve što ste trebali priljepiti ovome. ali ne. i što mi sad znamo, osim što nam je malo jasnije da sa manjom potrošnjom energije mi i manje proizvodimo? rh je nekad imala dvije željezare, jednu koksaru. danas ništa od toga. aha, nismo imali željezne rude svoje, niti ugljena... sad je malo jasnije. ni banke koje bi to htjele i mogle pratiti. sad je jasno sve. mi nismo sposobni jednu kilu željeza proizvesti. i onda se netko čudi zašto danas manje trošime energije nego prije? jeste sigurni da baš manje? koje energije? pitajte doma kolko kwh ste godišnje trošili nekad, a kolko danas. nekad 4 žarulje i jedna mlinac za kavu, plus vešmašina, danas 4 tv-a, vešmašina, 'sunđerica', 2 laptopa, 7 mobitela sa punjačima, garažna vrata na struju, kamera da prati tko se od mačaka šeta po dvorištu.. da, baš danas manje trošimo nego nekad.

VL
Avatar babas
babas
15:27 23.02.2017.

Gomila dezinformacija,danas se za energiju izdvaja daleko više novaca nego nekada,sve se više troši i sve je poskupilo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.