Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽBA OD POLA MILIJUNA KUNA Spor protiv bolnice zbog smrti djeteta

Potresni plač majke mrtve bebe u sudnici

02.12.2008.
u 20:40

Potresnim svjedočenjem Azre F. N., isprekidanim jecajima zbog smrti svoje bebe Laure Antonije 12. svibnja 2005., dan nakon porođaja u Petrovoj bolnici, započela je parnica protiv KBC-a Zagreb, od kojeg roditelji traže pola milijuna kuna odštete.

Četvero optuženih
Povjerenstvo Ministarstva zdravstva nakon tragedije ustvrdilo je da bi dijete danas bilo živo i zdravo da je carski rez obavljen odmah po dolasku rodilje u Petrovu bolnicu, na što u tužbi upozorava i odvjetnik Josip Mađarić. Protiv četvero liječnika vodi se postupak pod optužbom da su nesavjesnim liječenjem prouzročili djetetovu smrt. Azra F. N. došla je u Petrovu bolnicu 9. svibnja 2005. s trudovima u 40. tjednu do tada uredne trudnoće. Zaprimila ju je specijalizantica, pregledala ju i nakon CTG-a rekla da je sve u redu. Poslala ju je kući uz napomenu da dođe na kontrolu za dva dana. Azra F. N. otišla je 11. svibnja kod svoje doktorice Gudelj na već dogovoreni pregled i CTG je pokazao loše stanje. Liječnica ju je hitno poslala u Petrovu bolnicu i obavijestila sestru o njezinu dolasku. Azra F. N. i njezin suprug u bolnicu su stigli za 15 minuta.

– Primio me dr. Janđel, poslali su me na CTG, ležala sam tri sata u rađaonici, a onda su napravili carski rez. Moje dijete bilo je rođeno, a ja ga nisam vidjela niti čula da plače... – svjedočila je. Uzdahnula je i zašutjela, a jecaji su joj potresali tijelo. Bez riječi sjela je uz supruga, a u sudnici je vladala mukla tišina. Sutkinja Perica Norac Kevo rekla je: “Samo se smirite, za mene ste prvo čovjek, a onda stranka.” Azra F. N. ostala je sjediti uz supruga, koji ju je grlio dok je jecala, a kad se smirila kazala je sutkinji da želi dalje svjedočiti.

Gdje je moje dijete?
– Kada se Laura rodila, pitala sam dr. Despota: “Gdje je moje dijete?”, a on mi je rekao: “Grije se u inkubatoru.” Nitko mi nije rekao zašto je u inkubatoru, a poslije mi je sestra na odjelu intenzivne njege donijela dvije narukvice, moju i Laurinu. Pitala sam ju zašto Laurinu narkuvicu nisu stavili na njezinu ruku, a ona mi je samo rekla: “Ne znam ja ništa o tome”. I tako je prošla cijela noć. U pola devet ujutro javili su mi da je Laura umrla, a ja je nisam ni vidjela – kazala je svjedokinja Azra F. N.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije