Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
!Kći nestalog Hrvata:

'Tata, nisi zaboravljen. Naći ću te. Obećavam'

Jelena Strujić
Foto: VL FOTO
1/2
22.07.2015.
u 12:58

Potresna priča Jelene Strujić, kćeri Mihovila Strujića, jednog od nestalih bugojanskih Hrvata koje se traži više od dva desetljeća

Jelena Strujić, kći Mihovila Strujića, jednog od nestalih bugojanskih Hrvata, obratila se medijima o slučaju prošlotjedne istrage masovne grobnice u Bugojnu, gdje je “zaštićeni svjedok” lagao, i 30. put bezuspješno se tražilo 19 bugojanskih Hrvata o kojima se više od dva desetljeća ništa ne zna.

Jelena Strujić, sada već odrasla djevojka, predsjednica Udruge bosanskih studenata u Zagrebu, ponukana događanjima u Bugojnu napisala je otvoreno pismo koje prenosimo u cijelosti:

"Sjedim i gledam u očevu fotografiju pokraj kreveta. Jedino što imam, jedino što mi je ostalo. Neki drugi, bešćutni ljudi, uzeli su mi sve ostalo; dio postojanja, dio mene, dio djetinjstva i odrastanja. Dok plamen svijeće obasjava zamagljeno sjećanje koje teško i da postoji, kao da mi s fotografije, dok me gleda, govori: Probudi se, poduzmi nešto. Pronađi mir, ali ne samo za sebe i svoju obitelj nego i za sve moje suborce i ostale obitelji koje žive kao i ti.

Oni su tamo negdje. U crnoj zemlji, bez obilježja. Negdje pored ceste, pored rijeke koja drsko pere svaki njihov ostatak. U mjestu koje je tu, ali istodobno ne postoji. Ili se tako barem ponašaju svi koji bi im se trebali vječno zahvaljivati za izborenu budućnost.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentara 7

Avatar Cinco
Cinco
15:33 22.07.2015.

S Jelenom suosjećam kao i sa svim obiteljima nestalih bugojanskih Hrvata. Bog Vas blagosovio. ---- sa-nja, znamo da su Srbi po uobičajenom obrascu prvo povukli srpske civile iz grada i Čipuljića kako bi ih "nesmetano" mogli granatirati. I upravo je bilo tako!

HU
humagum
14:29 22.07.2015.

sa-nja, neluprtaj .......

NI
nindjago
19:15 22.07.2015.

Jelena,nemoj izgubit nadu jer netko neće otići na onaj svijet a da progovori o tom gnusnom zločinu.Za neke će biti prekasno,za neke je već,ali uvijek će biti netko da zapali svijeću za junake.l.p

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije