Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet se trese

Potres od 5,1 po Richteru pogodio sjever Italije, građani na ulicama

potres,italija (1)
AFP/PIXSELL
Autori: luc, mvi/VLM
03.06.2012.
u 23:08

Epicentar potresa bio je u pokrajni Modeni, a najsnažnije se osjetio u Concordiji, te mjestima Novi di Modena i San Possidonio

Sjever Italije sinoć se ponovo zatresao. Kako javljaju talijanski mediji, oko 21.20 sati potres jačine 5,1 stupanj po Richteru zatresao je sjeveroistok Italije, a prethodilo mu je i nekoliko slabijih potresa.

Epicentar potresa bio je u pokrajni Modeni, a najsnažnije se osjetio u Concordiji, te mjestima Novi di Modena i San Possidonio.

Potres su osjetili i građani Milana, Padove i Trentino Alto Adige.

S terena stižu informacije kako nema stradalih, no građani su u panici i strahu. BrojniTalijani koji su se iz šatora vratili svojim domovima, ponovno su iz njih pobjegli prema utočištima ili lutaju ulicama. U Novi di Modeni urušio se toranj sa satom koji je bio oštećen u ranijim podrhtavanjima kojih, kako javljaju stručnjaci, na području doline rijeke Po bude i po 43 dnevno.

Mnogi stanovnici tog područja počeli su napuštati Italiju jer se boje za svoje živote i živote svojih najbližih. Osim potresa muči ih i povratak u svakodnevicu kada se seizmološke aktivnosti primire. Stotinu  tisuća hektara obradivih pvršina je bez vode, a Italija je spremna poslati vojsku u potresom pogođeno područje kako bi stanovništvu olakšala svakodnevni život dok je EU za obnovu i pomoć Italiji spremna izdvojiti 200 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 5

IV
Ivo34575
23:31 03.06.2012.

da nije SAD ponovo uzrokovao potres HAARP-om, hoće i italiju sredit, grčka, španjolska su već na udaru, cilj je uništit EU jer se boje jačanje njemačke (3 rajha)

MA
maja007
23:37 03.06.2012.

može biti svašta, ameri svoje prljave ruke svugdje guraju

UT
utatica
06:53 04.06.2012.

obratite se i pomolite se Bogu! Gospa reče u Međugorju "Molitvom će te zaustavitzi ratove i spriječiti potrese!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije